• Головна
  • Медичний центр Західного регіону закупив кисень за завищеними цінами
11:31, 4 лютого 2020 р.
Надійне джерело

Медичний центр Західного регіону закупив кисень за завищеними цінами

Нещодавно відбулись відкриті торги, за результатами яких Військово–медичний клінічний центр Західного регіону закупив медичний кисень у ПАТ «Львівський хімічний завод», яке АМКУ назвало змовником, за дуже завищеними цінами. Загальна вартість пропозиції за медичний кисень та інші промислові гази становила 733 тисячі гривень.

Як повідомили журналісти «Наших грошей. Львів», компанія «Львівський хімічний завод» з 2014 року фігурує у розслідуваннях про недобросовісні публічні закупівлі та продаж кисневих балонів за цінами, вищими за ринкові. Торік Антимонопольний комітет довів змову компанії на торгах, оштрафував і заборонив на 3 роки брати участь в  торгах. Наразі підприємство оскаржує це рішення в суді, що дозволило фірмі податись на Prozorro.

У цьому тендері «Львівський хімічний завод» позмагався із іншим «технічним» конкурентом – ТОВ «ДіПі Ейр Газ», яке не знизило вартості пропозиції та не подало усіх документів. При тому, що ця компанія уже давно на ринку і лише торік уклала 132 договори з державними установами, спеціалізується на постачанні промислових газів на сході й у центрі України, тоді як на заході лідирує «Львівський хімічний завод».

Візуалізація "Наших грошей. Львів"

Візуалізація "Наших грошей. Львів"

Журналісти «Наших грошей. Львів» зауважили, що така монополія суттєво впливає на ціноутворення: львівський  військово-медичний центр придбав медичний кисень по 36,3 тис. грн за тисячу кубометрів на загальну суму 709 тис. грн.  А лише на два дні раніше, 28 січня, «Львівський хімічний завод» підписав  договір із Вінницькою обласною дитячою лікарнею, якій продав кисень за 16 тис. грн за тисячу кубометрів. Конкуренцію ПАТ у Вінниці склало також ТОВ «ДіПі Ейр Газ», яке знову не подало всіх потрібних документів.

Нагадаємо, із 3 лютого в Україні знизили розміри штрафів роботодавцям за порушення трудового законодавства.

Джерело: «Наші гроші. Львів»

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #закупівлі #торги #тендер
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,95
40,10
EUR
42,92
43,10
PLN
9,84
9,89
Оголошення
live comments feed...