• Головна
  • Як в Україні відзначать 250-річний ювілей Людвіга ван Бетховена
Реклама
09:00, 31 січня 2020 р.

Як в Україні відзначать 250-річний ювілей Людвіга ван Бетховена

Реклама

З 28 березня по 10 квітня в Харкові втретє пройде Міжнародний фестиваль класичної музики Kharkiv Music Fest. В цьому році фестиваль буде присвячений творчості Людвіга ван Бетховена, який за даними щорічної статистики Bachtrack, визнаний самим виконуваним композитором у світі. В 2020 році всі музичні столиці світу відзначають 250-річний ювілей композитора. Саме тому, в кожному з концертів основної програми Kharkiv Music Fest прозвучать найпопулярніші хіти Бетховена.

Щороку організатори запрошують на фестиваль зірок світової класичної музики. Цього року завдяки зусиллям організаторів в Україні вперше виступить Пол Льюїс – англійський піаніст, володар премій Grammy, Едгар Моро – французький віолончеліст, переможець престижних музичних конкурсів, Тобіас Фельдман – німецький скрипаль, який грає на скрипці італійського майстра Ніколо Гальяно, а також всесвітньо відомі українські оркестри: New Era Orchestra, Національний симфонічний оркестр України та Національна капела України «Думка».

28 березня.Фестивальний оркестр KharkivMusicFest, диригент Станіслав Христенко (Україна-США), соліст Тобіас Фельдман Німеччина (скрипка).

В програмі: Бетховен, Борткевич, Мендельсон, а також відомий концерт для скрипки з оркестром Фелікса Мендельсона у виконанні німецького скрипаля Тобіаса Фельдмана, самого юного професора консерваторії Німеччини. Фельдман зіграє на скрипці 1769 року італійського майстра Ніколо Гальяно.

1 квітня. «New Era Orchestra» (Київ), диригент Тетяна Калініченко (Україна), соліст Едгар Моро - Франція (віолончель).

Другим концертом основної програми стане концерт найуспішнішого недержавного оркестру України – New Era Orchestra з віолончелістом з Франції Едгаром Моро. В програмі: Бетховен, Вівальді, Гайдн, Сен-Санс

7 квітня. Національний симфонічний оркестр України (Київ), Національна капела України «Думка» (Київ), диригент Володимир Сіренко (Україна), солісти Національної опери України.

Два кращих Національних музичних колективи України на одній сцені виконають два монументальних твори: Дев'яту симфонію Бетховена для хору, солістів та оркестру, а також твір сучасного українського класика Євгена Станковича «Страсті за Тарасом».

10 квітня. Вперше в Україні Пол Льюїс, Великобританія (фортепіано)

Пол Льюїс – англійська піаніст, володар премій Grammy. В програмі піаніста можна буде почути одне з найвідоміших творів Бетховена «Місячну Сонату» та інші твори Бетховена і Шуберта.

Дати: 28 марта – 12 квітень

http://kharkivmusicfest.com/

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...