• Головна
  • Шахтарі збираються перекрити трасу Львів — Рава-Руська
18:18, 22 січня 2020 р.
Надійне джерело

Шахтарі збираються перекрити трасу Львів — Рава-Руська

23 січня з 10:00 до 13:00 відбудеться акція протесту шахтарів Львівщини із перекриттям дороги міжнародного значення Львів - Рава-Руська, у районі села Добросин. Гірники вимагають виплатити чергові заборгованості по зарплатах працівникам ДП "Львіввугілля".

Як повідомив на своїй сторінці у соцмережах голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, про свої наміри гірники Червонограда повідомили письмово президента України, голову Верховної Ради, міністрів, урядовців. Шахтарі погрожують вчиняти більш радикальні дії, якщо їм не виплатять зароблених коштів, зокрема, зробити акцію з перекриттям траси безстроковою.

Звернення шахтарівЗвернення шахтарів

Згідно з текстом звернення, шахтарям повинні виплачувати запрлату щомісяця двома частинами - 10 та 25 числа. Останнім часом постійно відбуваються затримки виплат, і як наслідок зростає соціальна напруга в колективах гірників. Йдеться про заборгованість за серпень - грудень 2019 року у сумі 317,79 мільйонів гривень, при тому що в активах ДП "Львіввугілля", за даними самих шахтарів, є 300 мільйонів гривень за відвантажену вугільну продукцію.

Голови проспфілок шахтарів, фото Михайла Волинця

Голови проспфілок шахтарів, фото Михайла Волинця

Нагадаємо, у будівлі Львівської ОДА на знак протесту голодують лідери Незалежної профспілки гірників України: очільниця Регіональної організації Незалежної профспілки гірників України м. Червонограда Мирослава Кафтан (шахта «Лісова»), голови ППО НПГУ шахт «Межирічанська», «Степова» та «Червоноградська» ДП «Львіввугілля» - Василь Лесняк, Василь Семканич та Валерій Бабій відповідно. Люди залишатимуться у приміщенні облдержадміністрації до моменту вирішення питання заборгованості перед працівниками підприємства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #Львівщина #шахтарі
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,75
39,82
EUR
42,73
42,77
PLN
9,80
9,87
Оголошення
live comments feed...