• Головна
  • Цей день в історії – 17 січня: померло божество, народився Усик і за що можна себе пробачити
15:57, 17 січня 2020 р.
Надійне джерело

Цей день в історії – 17 січня: померло божество, народився Усик і за що можна себе пробачити

Будь-який день чимось знаменний. І чим довше тягнеться людська історія, тим більше вагомих подій назбирується на щодень впродовж втрачених тисячоліть. "Рандомно" обравши 17 січня 2020 року від Різдва Христового, редакція 032.ua підготувала добірку особливих подій, пов’язаних із цим днем.

Новорічні обіцянки

І це було вдалим рішенням. Чому? Бо саме і тільки сьогодні можна щиро, чесно й легально заспокоїти свою совість, якщо ось вже третій тиждень 2020 року, а з планів – нічого не почато, з обіцянок – нічого не виконано, а щось – вже навіть цілком провалено. Бо 17 січня проводять День прощення себе за невиконання своїх новорічних обіцянок. І ми просто не могли не повідомити наших читачів про цю унікальну можливість.

"Тільки сьогодні" можна зняти з себе провину та відповідальність за усі невиконані обіцянки, промовлені у новорічну ніч. І не тільки крайню, а й за всі попередні ночі – ось, що можна було б назвати "світською індульгенцією". Також, якщо ви раптом усвідомили, що з тою чи іншою обіцянкою дещо переоцінили свої сили, від неї також можна відмовитись.

Як-то кажуть, і не тільки на Галичині, гріх таким не скористатись. Головне – на радощах не давати нових обіцянок. Навряд на всі 365 днів можна віднайти "День прощення себе за невиконання своїх обіцянок в День прощення себе за невиконання своїх новорічних обіцянок".

Для тих найчесніших, хто нічого не обіцяв собі, бо знав, що й так все провалиться, і не так працюють обіцянки, ми ще й добірку найцікавіших подій підготували.

Події

Народилися:

  • 1869 рік відомий український живописець імпресіонізму Іван Труш. Помер він, до речі, у Львові, за кілька місяців до початку німецько-радянської війни  22 березня 1941 року. Похований на Личаківському цвинтарі;
  • 1899 рік  американський гангстер італійського походження Альфонс Ґабріель "Аль" Капоне. Один з найвідоміших кримінальних контрабандистів спиртних напоїв упродовж 1920 - 1930-их років, доки тривав сухий закон в США;
  • 1901 рік український літературний і громадський діяч доби "Розстріляного відродження" Григорій Епік. Репресований сталінським режимом;
  • 1942 рік один з найвідоміших світових боксерів Мухаммед Алі;
  • 1962 рік  американський комік Джим Керрі;
  • 1964 рік  дружина екс-президента США Барака Обами та перша леді штатів Мішель Обама;
  • 1987 рік  український боксер Олександр Усик, абсолютний чемпіон світу в першій важкій вазі.

Померли:

  • 510 рік до н. е.  3-й імператор Японії та синтоїстське божество за сумісництвом Анней. Це один з восьми легендарних японських імператорів прадавніх часів, про яких майже нічого не відомо – лише дати їхнього життя та смерті, час сходження на трон та родинні зв'язки;
  • 1961 рік  американський письменник лемківського походження Белл Томас.

Цікаві події:

  • 1861 рік  запатентований змивний туалетний бачок. британець Томас Креппер запатентував змивний туалетний бачок. Йому 24 роки.
  • 1969 рік  всесвітньо відомий гурт The Beatles випускає в світ платівку Yellow Submarine;
  • 1987 рік  створена Рада жінок України.
  • 1992 рік  Республіка Екваторіальна Гвінея визнала незалежність України.
  • 2010 рік перший тур виборів Президента України, в яких зрештою переможе Віктор Янукович.

І наостанок  з православними іменинами сьогодні вітаємо: Артемів, Денисів, Архипів, Панасів, Остапів, Зосимів, Танасіїв, Юхиміїв, Олександрів, Ростиславів та Афанасіїв. З католиків  тільки якщо у вас є знайомий на ім’я Антоніо.

Нагадаємо, що роботу Різдвяного ярмарку на площі Ринок продовжили до 27 січня. Ще півтора тижня львів'яни можуть спокійно виходити в центр по мед та гарячий глінтвейн, вдаючи, що свята досі продовжуються.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#032.ua #Львів #новини #свята #Новий рік
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,83
39,88
EUR
42,81
42,81
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...