• Головна
  • На Львівщині запрацював мобільний інклюзивно-ресурсний центр, - ФОТО
11:27, 11 грудня 2019 р.
Надійне джерело

На Львівщині запрацював мобільний інклюзивно-ресурсний центр, - ФОТО

10 грудня у Сколівський район Львівської області відправили спецавтомобіль, на базі якого розташували мобільний інклюзивно-ресурсний центр. Тепер дітям надаватимуть додаткові психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги.

Як повідомили у пресслужбі ЛОДА, мобільний ІРЦ є одним із перших у своєму роді на цілу Україну та був виготовлений за спецзамовленням. Вартість автівки становить 1,5 млн грн з держбюджету та частково - Сколівської райради.

мобільний інклюзивний центр, фото ЛОДА

мобільний інклюзивний центр, фото ЛОДА

За словами заступника голови Львівської ОДА Івана Собка, спецмашина буде обслуговувати в першу чергу віддалені села в області, де живуть дітки, що потребують обстеження та окремих послуг від фахівців. У машині є усі інструменти та корекційно-розвивальні технології, якими зазвичай оснащені традиційні інклюзивно-ресурсні центри: спеціальна платформа для заїзду дітей на візках, дидактичні матеріали для роботи з дітьми тощо.

"Ми будемо виїжджати на місце відповідно до потреб дітей. Дитина заходитиме в авто і ми вже працюватимемо індивідуально з кожним. Наше завдання – це комплексна оцінка дитини, ми вивчаємо її , дивимось слабкі і сильні сторони, формуємо комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дитини і відповідно до того плануємо корекційно-розвиткову роботу",- розповіла директор КУ «Сколівський інклюзивно-ресурсний центр» Сколівської районної ради Львівської області Наталія Диміцька.

Зазначимо, що загалом на Львівщині створено 28 інклюзивно-ресурсних центрів. Наступного року для гірських районів області сподіваються придбати за кошти держбюджету ще кілька таких автобусів. Окрім цього, до кінця 2019 року мають намір купити ще чотири спеціальні автобуси з можливістю перевезення дітей з особливими освітніми потребами.

Нагадаємо, профспілки Львівщини заявили про готовність до масових протестів через новий Трудовий кодекс.

Джерело: ЛОДА

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #Львівщина #ЛОДА #Сколе #Сколівщина #інклюзія #мобільний_центр
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...