• Головна
  • У Львові розповідатимуть, як вберегти себе та своїх рідних від домашнього насилля
10:51, 6 грудня 2019 р.
Надійне джерело

У Львові розповідатимуть, як вберегти себе та своїх рідних від домашнього насилля

У Львові розповідатимуть, як вберегти себе та своїх рідних від домашнього насилля

8 грудня на площі Ринок в рамцях акції "16 днів проти насильства", яка відбувається щороку, львівська поліція розповідатиме, як захистити себе від домашнього насилля та що робити в разі чинення проти них подібних дій.

Масовий захід під назвою "#ДійПротиНасильства" проводитиметься з 13:00 до 15:00. Поліція, громадські організації та соціальні служби розповідатимуть, як протидіяти домашньому насиллю, якщо ви стали його жертвою. Це відбувається в рамках Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства", як вказано в групі Facebook Патрульної поліції Львова.

Увагу суспільства намагаються привернути до проблеми насильства як непомітної проблеми, мовляв, б'є - значить любить, або кричати - це не насилля, хоча за офіційною класифікацією Всесвітньої організації охорони здоров'я крик чи навіть словесні образи - це вже психологічний тиск та ментальне насилля.

Також усі охочі на заходах зможуть приєднатися до найбільшої гірлянди проти насильства. В кількох різних локаціях Львівської ратуші розповідатимуть, що робити, якщо ви чи ваші близькі стали жертвами домашнього насилля, куди слід звертатися та як поліція реагує на відповідні виклики.

У інші ж локаціях можна буде отримати безкоштовну юридичну консультацію щодо захисту прав постраждалих від домашнього насильства, а також - можна буде пройти курс медичної допомоги.

Нагадаємо, що в рамках цієї акції 27 листопада на Сихові відбувся жіночий марш "Поверни собі ніч", мета якого - привернути увагу суспільства до нічого часу, впродовж якого жінкам, як і всім іншим, зрештою, буває небезпечно ходити вулицями.

Джерело інформації: Патрульна поліція Львова

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032.ua #поліція #домашнє насильство
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,78
39,84
EUR
42,78
42,83
PLN
9,86
9,88
Оголошення
live comments feed...