• Головна
  • Депутата від партії УКРОП підозрюють в організації масштабного наркокартелю на Львівщині, - ФОТО, ДОПОВНЕНО
14:58, 27 листопада 2019 р.
Надійне джерело

Депутата від партії УКРОП підозрюють в організації масштабного наркокартелю на Львівщині, - ФОТО, ДОПОВНЕНО

27 листопада 19-ом учасникам організації, яка займалася розповсюдженням важких наркотиків на території України, Молдови та Білорусі, оголосили підозру.

Деталі цієї справи сьогодні розкрили прокурорка Львівської області Ірина Діденко та начальник управління стратегічних розслідувань у Львівській області департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Роман Рибіцький.

Серед підозрюваних також опинився Сергій Феденишин - 24-річний депутат Лопатинської ОТГ на Львівщині, представник партії УКРОП, який очолює комісію сільської ради з питань освіти, культури і спорту, пише Zaxid.net. 26 листопада суд обрав йому міру запобіжного заходу - тримання під вартою.

Сергій Феденишин / Фото: УКРОП

Сергій Феденишин / Фото: УКРОП

Також відомо, що двох головних організаторів наркокартелю суд залишив під вартою під заставу у 20,7 млн грн кожному. Ще 5 фігурантам встановили заставу по 15 млн грн. До групи наркоторговців причетні два екс-поліцейські. Діденко ще зазначила, що схему документували 7 місяців, а працювала вона ще пів року до того.

Діяльність організації охоплювала 6 українських областей, а також почала виходити на міжнародний обіг, а саме - на ринок Молдови та Білорусі. Наркотики розповсюджували "Новою поштою", через інтернет, закладками. Дві нарколабораторії діяли на Львівщині, ще три - у Черкаській області. Правоохоронці припускають, що затриманих згодом буде значно більше. Схема діяла доволі хитро: наркоторговці щодня видаляли та створювали гаманці, на які приходили гроші.

Також ситуацію прокоментувала прессекретарка компанії "Нова пошта" Оксана Тарасенко. Вона нагадала, що клієнти не мають права відправляти, зокрема, наркотичні речовини, користуючись послугами компанії. Як і "Нова пошта", згідно з Публічним договором, не зобов'язана перевіряти вміст відправлення.

Оператори компанії орієнтуються та діють в рамках чинного законодавства, тож можуть відмовитися від прийняття вантажу, якщо він не відповідає внутрішнім вимогам компанії (наприклад, неправильно маркований). В разі ж виявлення підозрілих предметів, оператори "Нової пошти" звертаються у правоохоронні органи.

Депутата від партії УКРОП підозрюють в організації масштабного наркокартелю на Львівщині, - ФОТО, ДОПОВНЕНО, фото-2

Також стало відомо, що в УКРОПі Львівщини підтвердили цю інформацію, виключивши Феденишина з лав партії.

"Хочемо наголосити, що "Українське об’єднання патріотів - УКРОП" категорично засуджує будь-які злочини, пов’язані зі зберіганням, виробництвом чи збутом наркотиків. Саме тому, сьогодні ми виключаємо Сергія Феденишина з лав УКРОПу", - написано у заяві партії.

Нагадаємо, що у ході обшуків та затримань правоохоронці вилучили понад 46 кілограмів наркотиків та психотропних речовин. За попередніми підрахунками, лише через інтернет-магазин було реалізовано наркотичних засобів та психотропних речовин майже на 21 мільйон гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032.ua #кримінал #наркотики
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,88
42,91
PLN
9,88
9,90
Оголошення
live comments feed...