• Головна
  • На Львівщині "накрили" синдикат наркоторговців: вилучили товару на 25 млн грн, - ФОТО
18:11, 26 листопада 2019 р.

На Львівщині "накрили" синдикат наркоторговців: вилучили товару на 25 млн грн, - ФОТО

26 листопада правоохоронці провели спецоперацію із викриття наркобізнесу та затримали двох мешканців Львівської області, які організували синдикат із виготовлення та збуту наркотичних речовин по Україні та за кордон, і 17 учасників злочинної групи.

Як повідомили у поліції Львівщини, у ході обшуків та затримань вилучили більше 46 кілограм наркотиків та психотропних речовин. Раніше білоруські правоохоронці затримали ще двох учасників цього синдикату. За діями учасників підпільної організації слідкували кілька місяців, що дозволило встановити місця виготовлення та продажу наркотичних засобів.

Слідство встановило, що засновниками наркобізнесу стали двоє мешканців Львівської області, один із яких є чинним депутатом місцевої ОТГ та головою комісії з питань культури, освіти та спорту. Схема збуту була добре продумана: учасники організації майже не спілкувались одне з одним, а "кадри" підбирали таким чином, щоб кожен із "чорноробочих" був готовий порушувати закон, мав специфічні фізичні дані та зв'язки у підпільних колах.

У Львівській та Черкаських областях поліцейські знайшли п'ять нарколабораторій, де у промислових масштабах виготовляли "товар" та вирощували нарковмісні речовини, дещо закуповували ззовні. Збут наркотиків відбувався у понад 100 обласних та районних центрах України, а також на території Молдови і Білорусі. Для оплати за продукцію запустили інтернет-магазин, де приймали розрахунки через платіжні форми, електронні гаманці й криптовалюту. Кошти надходили на 7 гаманців, які щотижня оновлювалися (акаунти видалялися та створювалися нові). Щодня таким чином дилерам вдавалося заробити до 20 тисяч гривень.

У рамках схеми діяли і пункти зберігання, звідки реалізовували товар великими та роздрібними партіями, через систему "закладок". При цьому на місцях був чіткий розподіл обов'язків, у організації були: охорона, "хіміки", "фінансисти", обслуговування інтернет-магазину, "кур'єри", "закладчики" - усього близько 50 осіб з Львівської, Київської, Черкаської, Харківської, Чернігівської та Дніпропетровської областей, віком від 18 до 39 років. Станом на 26 листопада, правоохоронці затримали 19 учасників злочинної групи та двох організаторів бізнесу.

Фото: ГУ НП

Фото: ГУ НП

За попередніми підрахунками, лише через інтернет-магазин було реалізовано наркотичних засобів та психотропних речовин майже на 21 мільйон гривень. У поліції вже провели 100 одночасних санкціонованих обшуків, під час яких вилучили 46 кг наркотиків, 170 літрів прекурсорів (вартістю 25 млн грн), а також готівку (24 тис. доларів США, 1100 євро, 36,6 тис. гривень), 20 банківських карток, мобільні телефони, зброю, інші речі та 6 автомобілів преміум-класу. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, Медведчук поскаржився на Садового до Генпрокуратури.

Джерело: ГУ НП

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #Львівщина #наркобізнес #схема #дилери #закладки
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,25
41,35
EUR
45,60
45,69
PLN
10,60
10,66
Оголошення
live comments feed...