• Головна
  • У Львові можуть запрацювати кабінети огляду водіїв на стан сп'яніння
15:21, 27 листопада 2019 р.
Надійне джерело

У Львові можуть запрацювати кабінети огляду водіїв на стан сп'яніння

Сьогодні, 27 листопада, завершили збір підписів звернення мешканця Львівщини Миколи Ільчука на сайті Єдиної системи місцевих петицій, з вимогою відновити кабінет огляду водіїв на стан алкогольного та наркотичного сп'яніння.

Цю петицію підписало 1022 особи з 1000 необхідних, відтак, її розглянуть у Львівській обласній раді. Про це повідомляє кореспондент сайту 032.ua.

За словами автора звернення, до січня 2017 року на Львівщині був такий кабінет, який розташовувався у Львівському обласному наркодиспансері на вул. Наукова, 49, але через непорозуміння з публічними особами його закрили.

Станом на нині, відповідно до наказів Департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА, зараз є лише два місця, де проводять такі огляди - комунальна «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова» та «8-а міська клінічна лікарня м. Львова».

Оскільки лише за 2018 рік львівські патрульні зафіксували 2815 випадків нетверезого водіння, автор пропонує відновити кабінет ще й у Львівському наркодиспансері. Микола Ільчук зазначає, що огляди на стан наркотичного сп’яніння не здійснюються у цих лікарнях взагалі. Це означає, що кожного дня, коли на Львівщині, поліція виявляє водія з ознаками наркотичного сп’яніння – оглянути у медичному закладі його неможливо.

Як наслідок, скласти адмінматеріали на водія з ознаками наркотичного сп'яніння у Львові взагалі неможливо, і такі люди свідомо продовжують сідати за кермо в такому стані й уникати відповідальності за ст. 130 КУпАП.

Додамо, аби петицію опрацювали у Львівській обласній раді, вона має набрати 1000 підписів мешканців Львівщини за 90 днів. Раніше 032.ua розповідав, як підписати електронну петицію та як зареєструвати своє звернення.

Нагадаємо, кореспондент сайту 032.ua дізнався, чи потрібен нашому місту кабінет, де перевірятимуть нетверезих водіїв на кількість спожитого алкоголю чи наркотичних засобів, а також, що думають про це патрульні та медики.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #сп'яніння #032.ua #водії #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,47
41,51
EUR
45,74
45,79
PLN
10,61
10,64
Оголошення
live comments feed...