• Головна
  • Фото церкви в Підгірцях стало найкращим на конкурсі від Вікіпедії
13:17, 26 листопада 2019 р.
Надійне джерело

Фото церкви в Підгірцях стало найкращим на конкурсі від Вікіпедії

У понеділок, 25 листопада, обрали найкраще фото Львівщини у конкурсі "Вікі любить пам'ятки". Цього року ним стало зображення інтер’єрів пам’яток культурної спадщини. 

Відтак, перемогло фото внутрішнього оздоблення Костелу святого Йосифа, який розташований в селі Підгірці, Бродівського району Львівської області. Автором фото є Михайло Ременюк. Про це повідомили у пресслужбі Громадської організації "Вікіпедіа Україна". 

Фото церкви в Підгірцях стало найкращим на конкурсі від Вікіпедії, фото-1

Костел є пам’яткою християнської сакральної архітектури XVIII століття. Архітектором виступив італієць Кароль Романус. Церква мурована з цегли, висотою в 27 метрів. Він є частиною палацового ансамблю Підгорецького замку. Зазначимо, світлина Підгорецького замку була визнана найкращим фото Львівщини у 2015 році.

У списку пам’яток Львівської області майже 4967 об’єктів, за вісім років конкурсу сфотографовані вже 4085 пам’яток. 2019 року конкурсанти сфотографували 1075 об’єктів і завантажили 2991 світлину. Цьогоріч за перемогу у номінації змагались 54 автори.

Довідково. «Вікі любить пам’ятки» — фотоконкурс пам’яток культурної спадщини, що проводиться в понад 50 країнах світу.  Метою конкурсу є зібрати фотографії всіх пам’яток культурної спадщини світу і розмістити їх у Вікісховищі, що дасть змогу проілюструвати статті Вікіпедії. 

Нагадаємо, у листопаді на вулицях Львова з'явилися білборди зі світлиною львівського фотографа Артура Абраміва, яка увійшла у 25 найкращих знімків з усього світу за версією National Geographic YourShot. Як виглядає фото можна переглянути ТУТ

Джерело інформації: пресслужба Громадської організації "Вікіпедіа Україна"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #фотографія #032.ua #найкраще_фото_Львівщини #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,06
EUR
43,16
43,25
PLN
9,97
10,03
Оголошення
live comments feed...