• Головна
  • У центрі Львова замість місця для пиятики просять зробити громадський простір
17:38, 25 листопада 2019 р.
Надійне джерело

У центрі Львова замість місця для пиятики просять зробити громадський простір

22 листопада мешканець Львова Петро Жеруха створив електронну петицію до Львівської міськради з вимогою створити культурний простір у центрі Львова.

Автор звернення просить створити культурний простір на суміжному відрізку вулиць Вавалова-Сербська. Про це повідомляє кореспондент 032.ua. 

Петро Жеруха зазначає, що є низка причин для створення громадського простору. Серед них: постійна пиятика різних груп людей, неповага до існуючих пам'яток, регулярне засмічення території, а також на відрізку цих вулиць знаходиться безліч безхатченків, які обрали це місце для житла. 

Він наголошує, що простір знаходиться біля факультету Культури і мистецтво ЛНУ ім. І. Франка, відтак, це викликає небезпеку для студентів і викладачів факультету, а також простих перехожиш. 

Фото: e-dem.in.ua

Фото: e-dem.in.ua

Відтак, метою даної петиції є переобладнання простору біля факультету Культури і мистецтво ЛНУ ім. І. Франка, прилеглого костелу та монастиря бернардинів, а також створення чіткого зонування простору та його достатнього освітлення і патрулювання.

Станом на зараз, 25 листопада, дану петицію не підпимав жоден із жителів. Для розгляду в Львівській міськраді звернення має набрати 500 підписів львів'ян, до кінця збору підписів залишилося 57 днів. 

Нагадаємо, у Львові проєкт ReHERIT, основна мета якого - актуалізувати та переосмислити спільну міжнаціональну культурну спадщину. Великою частиною проекту є продовження “Простору Синагог” у місті. Кореспондент сайту 032.ua дізнавався, що уже зроблено в рамках ReHERIT, які плани у співавторів та що дасть українцям його реалізація.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #культурний_простір #032.ua #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Спецтема "Петиції" створена на сайті 032.ua для того, щоб інформувати наших читачів про те, які петиції створюють львів’яни та які вимоги чи пропозиції вони висувають.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...