• Головна
  • Справу про ножове поранення пасажира львівського трамвая передали до суду
21:07, 14 листопада 2019 р.

Справу про ножове поранення пасажира львівського трамвая передали до суду

Прокуратура завершила розслідування у справі про ножове поранення пасажира сихівського трамвая. 26 листопада у Сихівському районному суді Львова відбудеться перше засідання у цій справі.

Як повідомила 032.ua речниця прокуратури Львівської області Юлія Шевченко, з’ясувалось, що чоловік, якого спочатку вважали жертвою, був п’яним і сам спровокував конфлікт. Однак це не виправдовує 36-річного жителя Мостиського району, який повівся на провокацію і завдав йому ножове поранення.

Йдеться про випадок, який трапився 13 жовтня ввечері у трамваї №8. За попередньою версією, 45-річний львів’янин помітив чоловіків, які намагаються вкрасти телефон у пасажирки. Він спробував їм перешкодити, а після цього один із злодіїв вдарив чоловіка ножем у груди і втік.

Через три дні нападника затримав 25-річний атовець Ігор Галушка, який був свідком інциденту у трамваї, та передав його поліцейським. 

“Пізніше з’ясувалось, що саме 45-річний потерпілий спровокував конфлікт. Він був п’яним та обурився поведіннкою галасливої компанії, у якій і був нападник. Між чоловіками виникла словесна перепалка, яка переросла в шарпанину. Коли потерпілий відштовхнув обвинувачуваного, той витягнув ніж та один раз вдарив ним потерпілому у ділянку біля серця. Тобто обвинувачений був тверезим і міг просто не зважати на дії п’яного чоловіка, а не братись за зброю”, — сказала Юлія Шевченко.

Також, за її словами, свідки стверджують що історія про дівчину, у якої нібито хотіли вкрасти телефон, — це вигадка потерпілого

А нападник стверджував, що у нього хотіли вкрасти барсетку, однак і ця інформація не підтвердилась. Після завдання ножового поранення він вийшов на найближчій трамвайній зупинці, викинув ножа і переховувався упродовж кількох днів, поки його затримав Ігор Галушка.

На час розгляду справи 36-річного нападника посадили під так званий нічний домашній арег у вигляді домашнього арешту. 

Прокуратура повідомила, що нападник раніше не судимий, співпрацював зі слідством під час досудового розслідування і не порушує міри запобіжного заходу. Йому інкримінують завдання умисного тяжкого тілесного ушкодження (ч.1 ст. 121). Йому загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#холодна зброя #трамвай #ножове поранення
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,87
39,92
EUR
42,95
43,02
PLN
9,90
9,98
Оголошення
live comments feed...