• Головна
  • В яких умовах утримують коней "Каретного двору" у Львові, - ФОТО
16:31, 13 листопада 2019 р.

В яких умовах утримують коней "Каретного двору" у Львові, - ФОТО

У суботу, 9 листопада, представники Домівки врятованих тварин відвідали конюшню "Каретного двору" у зв'язку з нещасним випадком з переляканими кіньми на проспекті Свободи. 

Як розповів кореспонденту 032.ua співзасновник Домівки врятованих тварин Орест Залипський, вони дізналися, як утримують коней у конюшні "Каретного двору". 

Орест Залипський зазначив, що конюшня дуже тепла та має достатньо великі стойла. Всі коні знаходяться в ідеальному стані, хороших умовах, а також вони мають багато їжі. 

Як розповіла власниця "Каретного двору" Валентина Банас, це конюшня сімейного типу, адже зверху на ній побудований будинок, де живуть власники. Вона збудована в підвалі, отож в конюші зберігається стабільна температура повітря, адже влітку прохолодно, а взимку - земля гріє. А також у конюшні встановлена хороша вентиляція.  

Наразі в "Каретному дворі" живе близько 30 коней, найстаршій кобилі 26 років. Всі коні торійської породи, вони дуже багато їдять. Основне харчування становить зерно - овес та ячмінь, адже воно містить багато білків. Також у них протягом дня постійно є сіно та відро соковитих кормів - це яблука, морква, буряк, кавуни, гарбузи, звісно, залежить від сезону. 

Також Валентина Банас зазначила, що конюшня розташована біля Брюховицького лісу. Це є вагомою перевагою, адже коні мають можливість вільно ходити в табуні у лісі на полях. 

Фото: Каретний двір, фейсбук

Фото: Каретний двір, фейсбук

Додамо, як повідомив кореспондент 032.ua, у вівторок, 12 листопада, на позаплановому засіданні комісія з туристичного навантаження прийняла рішення відновити діяльність кінних карет у Львові, яка була призупинена на тиждень. 

Нагадаємо, 2 листопада, у Львові на проспекті Свободи іноземці запускали салют і сполохали коней, які були запряжені в карету. Відтак, коні вибігли на тротуар і налетіли на лавку. Внаслідок пригоди постраждала 15-річна дівчина, а одну кобилу довелося усипити. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #коні #032.ua #Львівщина #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...