• Головна
  • У Львові вшанували херсонську активістку Катерину Гандзюк
21:33, 4 листопада 2019 р.

У Львові вшанували херсонську активістку Катерину Гандзюк

У понеділок, 4 листопада, у Львові відбулась акція "Рік без Каті" на честь перших роковин смерті херсонської активістки Катерини Гандзюк. Учасники акції згадували загиблу активістку та водночас вимагали належного розслідування справи про її вбивство.

Як повідомило видання "Дивись.info", акція під львівською ратушею розпочалась одночасно із аналогічними акціями в інших містах України  та світу – об 11:00. Вимога таких акцій однакова – притягнути до відповідальності не лише виконавців убивства Ганздюк, а й замовників.

фото "Дивись.info"фото "Дивись.info"фото "Дивись.info"фото "Дивись.info"фото "Дивись.info"фото "Дивись.info"фото "Дивись.info"фото "Дивись.info"

У Львові до акції долучилися кілька десятків людей. Вони запалили фаєри, а також лампадки для вшанування пам’яті активістки.

У руках люди тримали плакати з текстами "Дайте відповідь: хто замовив Катю Гандзюк?", "Вбивці мають сісти", "Мовчання вбиває".

Нагадаємо, Катерина Гандзюк — це активістка з Херсону, на яку 31 липня 2018 року невідомий вилив концентровану сірчану кислоту. 4 листопада 2018 року вона померла в лікарні після багатьох складних операцій.

Громадська активістка та радниця мера Херсона Катерина Гандзюк була учасницею Євромайдану в Херсоні, після Революції гідності займалася волонтерством. У 2014 році її обрали до Херсонської міської ради. Вона, серед іншого, висвітлювала підпал та вирубку лісу в області, критикувала поліцію за недостатню, на її думку, протидію проросійським силам у місті.

Нагадаємо, до акції долучилися люди у десятках міста закордоном, зокрема у Римі, Мілані, Берліні, Відні, Талліні, Брюсселі, Лондоні, Тель-Авіві, Брно, Чикаго, Нью-Джерсі, Стенфорді та багатьох інших.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Катерина Гандзюк #акції
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...