• Головна
  • Львів долучиться до акції ”Рік без Каті” на честь херсонської активістки Катерини Гандзюк
13:50, 4 листопада 2019 р.

Львів долучиться до акції ”Рік без Каті” на честь херсонської активістки Катерини Гандзюк

У Львові та ще у десятках міст в Україні та закордоном у понеділок, 4 листопада, відбудеться акція “Рік без Каті” на честь річниці смерті херсонської активістки Катерини Гандзюк. У Львові акція відбудеться о 19:00 на пл. Ринок.

Акцію анонсували на Facebook-сторінці “Хто замовив Катю Гандзюк?”.

Акція відбудеться у понад 30 містах України та у понад 20 містах світу, зокрема у Римі, Мілані, Берліні, Відні, Талліні, Брюсселі, Лондоні, Тель-Авіві, Брно, Чикаго, Нью-Джерсі, Стенфорді та багатьох інших. Повний перелік міст, які долучились до акції, та адреси, де саме вона відбудеться, можна знайти  за лінком.

“Приєднуйтесь до акцій у своєму місті. Якщо ж вашого міста нема в переліку, беріться за організацію самостійно. Ми не можемо мовчати”, написали організатори акції.

фото з Facebook-сторінки Катерини Гандзюк

Нагадаємо, Катерина Гандзюк — це активістка з Херсону, на яку 31 липня 2018 року невідомий вилив концентровану сірчану кислоту. 4 листопада 2018 року вона померла в лікарні після багатьох складних операцій.

Громадська активістка та радниця мера Херсона Катерина Гандзюк була учасницею Євромайдану в Херсоні, після Революції гідності займалася волонтерством. У 2014 році її обрали до Херсонської міської ради. Вона, серед іншого, висвітлювала підпал та вирубку лісу в області, критикувала поліцію за недостатню, на її думку, протидію проросійським силам у місті.

У причетності до нападу на Гандзюк звинувачують голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера, ексголову Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва та його заступника Євгена Рищука.

Нагадаємо, у Львові неодноразово відбувались акції проти імлементації "формули Штайнмайєра". Проти неї також висловились депутати Львівської міськради, проголосувавши за відповідне звернення до української влади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Катерина Гандзюк #акції
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,50
EUR
42,65
42,75
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...