• Головна
  • Що подивитися у Львові на початку листопада: добірка фільмів
22:37, 4 листопада 2019 р.
Надійне джерело

Що подивитися у Львові на початку листопада: добірка фільмів

Початок листопада не відзначився новими прем'єрами, а "допрацьовує" кінопрограму жовтня. Однак, якщо ви ще не встигли сходити на нашумілу драму про найвідомішого персонажа коміксів від DC чи хочете переглянути продовження культової серії фільмів про Термінатора Джорджа Кемерона, - як мінімум тиждень у вас ще є.

Сайт 032.ua рекомендує добірку цікавих фільмів, які можна подивитися у кінотеатрах Львова найближчим часом.

Зомбіленд 2: Подвійний постріл (16+)

Що подивитися у Львові на початку листопада: добірка фільмів, фото-1

Довгоочікуване продовження чорної комедії про зомбі-апокаліпсис, дії якого розгортаються в США. Головні герої, знайомі нам ще з першої частини, якій, увага, аж 10 років, повертаються. Ставши єдиною командою, читай - сім'єю у світі смертовбивчих потвор, доля веде їх углиб країни. Та й зомбі з того часу встигли еволюціонувати: серед них тепер є генії, а також - безпросвітні недоумки, що доволі дивно поєднується з тим, що у зомбі загалом вади з інтелектом.

Окрім живих мертвяків, головній четвірці також доведеться зіткнутися і з іншими людьми, яким вдалося вижити. А вони - ті ще психи, достойна конкуренція основній четвірці. Тож нові пригоди старих героїв обіцяють бути ще абсурднішими, ніж колись. І хоча сам жанр кіно про зомбі вже встиг сказати все, що сказати можна було, стрічка, вочевидь, привабить тих, хто сумує за старими добрими часами розквіту фільмів про повсталих мерців.

"Джокер"

До самої прем'єри фільму затяті фанати Джокера як персонажа, якого найкраще в історії втілив Хіт Леджер, не вірили в успіх цієї кінострічки. Що можна було очікувати від режисера трешових кінокомедій, якому довірили знімати фільм про одного з найвідоміших та найзагадковіших коміксових персонажів після того, як історією займався Крістофер Нолан? Однак - поцілило і зачепило. ТоддФілліпс зняв геть інше кіно, ніж більшість очікувала. Замість стандартного коміксу - похмура драма про важкі часи Нью-Йорка. Місто потопає у смітті, розрив між багатими та бідними невпинно збільшується і на фоні цього соціального безробіття, головний герой стрічки, Артур Флек, просто намагається вижити.

У нього - ментальні розлади, невдячна робота клоуна, з якої його виганяють через підставу колег, а також - вельми специфічна мама, яка чомусь постійно згадує про місцевого олігарха, який зібрався йти у мери міста - Томаса Вейна. Один з найкращих фільмів року, однозначно, про який ми ще почуємо в ході оскароносних подій. Вже хоча б через гру Хоакіна Фенікса варто подивитися стрічку, яка абсолютно самостійно сприймається без будь-якого коміксового контексту.

"Родина Адамсів"

Черговий перезапуск славнозвісної франшизи про дивакувату родину родом з коміксів 1928-го року. Про цю сімейку знімали серіали, фільми та мультсеріали, але однозначного ставлення до кожного з проявів цих сюжетів немає. Кожне втілення люблять та критикують за різні речі. Цей мультфільм -  спроба переосмислити старий як світ сюжет, однак для невибагливих глядачів перегляд стрічки може стати чудовим розслабленням після важкого робочого дня.

"Термінатор: Фатум"

Ця стрічка - ідеальний приклад того, як голлівудські продюсери все не можуть зупинитися у своїх спробах заробити на чомусь, що колись принесло шалені гроші. Вже який фільм поспіль Термінатор не виправдовує покладених на нього сподівань, однак програму "мінімум", вочевидь, виконує - інакше б його продовження взагалі б не знімали.

Серед фішок - постаріла Сара Коннор в сонцезахисних окулярах та з гранатометом, постарілий Арні, головний "сильний" жіночий персонаж та повернення "рідкого" термінатора, що виглядає, м'яко кажучи, так собі - мляві спроби зіграти на ностальгії не вдаються навіть таким монстрам як "Зоряні війни", чого вже казати про давно захирілу серію про робота-вбивцю з майбутнього.

"Захар Беркут"

Що подивитися у Львові на початку листопада: добірка фільмів, фото-2

Прем'єра американо-українського блокбастера по мотивах класичної повісті Івана Франка зі шкільної програми. В ролі Захара Беркута, що досить примітно - актор, який грав того самого рідкого робота з культового "Термінатора 2". Серед акторів - багато іноземних гостей, режисерів двоє: Ахтем Сеїтаблаєв s Джон Вінн. Взагалі, складно визначити, що з цього вийшло, адже стрічку знімали англійською мовою, а вже для українського прокату продублювали державною-солов'їною.

"Чаклунка: Повелителька темряви"

Повернення Анджеліни Джолі та Ель Фенніг у продовженні казки про поганого персонажа у головній ролі, який насправді - хороший. Тренд на антигероїв продовжується і цього разу чаклунці Малефісенті з класичної діснеївської "Сплячої красуні" доведеться зіштовхнутися з новими труднощами, попри те, що більшість людського народу продовжує вважати її злодійкою, ігноруючи героїчні зусилля чаклунки у першому фільмі.

Критики доволі двозначно прийняли перший фільм, відзначивши гру Анджеліни Джолі - і розкритикувавши сценарій, називаючи його надміру "феміністським". Адже присутність чоловічих персонажів у житті головних героїнь несе виключно "руйнівний характер". Однак були й ті, хто називав стрічку найкращою голлівудською казкою за останні кілька років.

"Кошмарний директор або школа №5"

Український російськомовний фільм, профінансований "Новим каналом". Леонід Пригунов - заступник начальника колонії з виховної роботи, і він любить свою роботу. Однак, щоб не втратити місце, Пригунову доведеться попрацювати директором найпроблемнішої школи міста, а там - своя публіка. Ще й місцеві зловмисники однозначно планують щось нехороше, а хто ще заступиться за дітей, як не директор їхньої школи? Фільм є дебютним для телестудій "Artforms Продакшн" та High Up Studio, які в основному займаються виробництвом серіалів.

Нагадаємо про ще одне українське кіно, яке нещодавно знімали на Львівщині. Кореспондент видання 032.ua відвідав зйомки стрічки "Довбуш" у Свірському замку, взявши в них безпосередню участь як актор масових сцен. До теми - унікальні фото костюмів та акторів з місця подій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032.ua #культура #кіно #"Джокер" #фільми #прем'єри
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,80
39,84
EUR
42,82
42,88
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...