• Головна
  • На Львівщині вчора освятила відреставрований храм.
18:56, 9 січня 2013 р.

На Львівщині вчора освятила відреставрований храм.

У селі Великий Дорошів потрійне свято:святкування  Різдва Христового, храмовий празник та освячення оновленої церкви Собору Пресвятої Богородиці.

Як розповів настоятель храму о. Євген церкву збудовано у 1864 році. В часі війни її вдарила куля  пошкодила частину храму. Люди як могли  усі ці роки ремонтували і доглядали церкву. Аж у травні 2012 року віруючі затіяли великий ремонт.  Близько 400 тисяч гривень було витрачено на ремонтні роботи . З травня до серпня зроблено внутрішні та зовнішні ремонти, а 8 січня церкву було освячено.

 8 січня Архиєрейську літургію очолив владика Михаїл (Колтун), єпископ Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ. Прибуло на свято  і  взяли участь у відправі і 12 священників з м. Львова та навколишніх сіл.

Як повідомив диякон Роман Грица, прес-секретар Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ у наступному році парафіяни відзначатимуть 150-ліття святині. У травні минулого року з інціативи настоятеля храму отця Євгена Прокіпа розпочалися ремонтні роботи. У святині відремонтували покрівлю, поштукатурили стіни, відновили благоустрій біля храму.

"З нагоди храмового празника,  єпископ Сокальсько-Жовківський Михаїл (Колтун) прочитав молитви на освячення оновленого храму та окропив стіни церкви", -- розповів Роман Грица.

Згідно слів  Романа  Грица, у Великому Дорошеві нагородили грамотами меценатів, які долучилися до відновлення церкви.

«Ремонт церкви це не лише велична подія.  Вона згуртувала місцевих жителів  та молодь.» - наголосив о. Євген.

Велика подяка за співпрацю та фінансову допомогу мешканці Дорошева висловлюють директору обласного управління екології Мирославу Хомяку, директору науково-дослідного інституту ветпродуктів та кормових добавок Ігорю Коцумбі та його заступнику Юрію Костенко.

«Для нас, мешканців Дорошева  це велична подія. Я ходжу сюди до церкви з 10 років і завжди як міг долучався до життя храму. Велика подяка отцю який організував і згуртував в село» - наголосив місцевий житель Мирослав Хомяк.

Після відправи владика освятив храм та мешканців села і благословив їх на добрі діла.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...