• Головна
  • Чому ми насправді хворіємо: 4 основні причини
12:21, 27 жовтня 2019 р.

Чому ми насправді хворіємо: 4 основні причини

Не завжди причиною хвороб можуть бути бактерії або віруси, серед основних також - страх з приводу здоров'я, спосіб уникнути неприємної справи та навіть бажання відпочити. 

Кореспондент 032.ua дізнався у львівської експертки зі здорового харчування Юлії Крілик про найпоширеніші причини захворювань. 

Страх з приводу здоров'я 

Фото: afterstudy.com.ua

Найпоширенішою причиною захворювань є постійний страх з приводу того, чи не хворі ми чимось жахливим. Причин для появи таких думок багато. Наприклад, це може бути опис симптомів хвороб в різній літературі, досвід захворювань ваших рідних і знайомих, а також впливає перегляд фільмів та телепередач.

В цілому, страх захворіти – нормальне явище у великої кількості людей. Він виконує також і позитивну роль, адже змушує людину прийняти якісь міри, щоб уникнути захворювання. Але частіше - все зводиться до безкінечних переживань, думок про хворобу.

Відтак, підсвідомість сприймає це як затяжну стресову ситуацію. Отримавши довгоочікувану подію про яку постійно думає, тобто хворобу, людина повинна заспокоїтись, тому що логіка підсвідомості достатньо примітивна і не змінюється з часом. Натомість, зазвичай, переконавшись в тому, що страх виявився виправданим, людина поринає в наступну стадію переживань, тобто в боротьбу з захворюванням, яке породив своїми ж страхами.

Хвороба, як спосіб існування

Фото: bzv.com.ua

Ще один популярний і поширений спосіб - "замовлення" собі захворювань з ціллю зайняти вільний час. Наприклад, пенсіонери часто хворіють, оскільки хвороба дає їм заняття: ходити по лікарнях, дотримуватись режиму прийому ліків або процедур. В результаті їхнє життя наповнене сенсом, людина відчуває, що вона чимось зайнята.

Друга категорія "борців" за своє здоров’я – домогосподарки. У них часто виникає боротьба із зайвими кілограмами. Головне в цій справі – сам процес, режим, а не результат. Відтак, цей процес часто розтягується на роки і залишає можливість займатись ним, поки буде бажання. 

Зазначимо, так буде продовжуватись, поки людина свідомо не обере собі якесь інше заняття, тоді необхідність боротьби за здоров’я зникне.

Хвороба, як спосіб відпочинку 

Фото: gwu-eck.de

Ще одна дуже поширена причина, через яку ми інколи хворіємо – нам хочеться відпочинку. Наприклад, дуже напружений ритм роботи, який не залишає часу на відпочинок, можливо, ваші внутрішні установки не дозволяють вам відпочивати, коли інші працюють. Відтак, ви не бачите виходу, як зупинити цей безперервний "біг по колу". 

У цей момент організм ваш дуже виснажений, тому ви хворієте, щоб зі спокійною совістю відпочити. Якщо б у вас не було внутрішнього «замовлення» на відпочинок, то організм не дозволить собі хворіти, реалізуючи внутрішнє замовлення господаря: "Немає коли витрачати час на дрібниці, потрібно займатись справою".

Отож, чи хворіємо ми також залежить від нас, наших бажань та думок, якими потрібно навчитися керувати.

Хвороба, як спосіб уникнути неприємної справи

Фото: cookies.rtlz.nl

Також ви хворієте тоді, коли не дуже хочете щось робити. Відрядження, потрібно виконати нудну справу, зустрічатися з неприємною людиною. Щоб уникнути цих ситуацій, ідеальним варіантом для багатьох - захворіти. Адже це вагома причина не виконувати поставлені завдання, а також нагода відпочити. 

Додамо, восени люди часто хворіють на сезонні хвороби, застуди, адже у цей період різко змінюється температура повітря, а також у нашому раціоні нестача вітамінів. Кореспондент 032.ua дізнався в експертки з епідеміології Львівщини Наталії Тімко, як вберегтися від вірусів у холодну пору року. 

Нагадаємо, львів'ян попереджають про можливе розповсюдження по Україні небезпечної інфекційної хвороби - дифтерії, що відома серйозними ускладненнями та навіть летальними наслідками. Кореспондент 032.ua розповів, як вберегтися.

Підписуйтесь на наші новини в соцмережах: ФейсбукТвіттерТелеграм!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032.ua #здоров'я #новини #хвороба #відпочинок
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,55
39,75
EUR
42,53
42,73
PLN
9,77
9,86
Оголошення
live comments feed...