• Головна
  • У Шегинях польські митники затримали водія фури з перевищенням норми алкоголю у 15 разів
11:25, 24 жовтня 2019 р.

У Шегинях польські митники затримали водія фури з перевищенням норми алкоголю у 15 разів

У пункті пропуску “Шегині — Медика” на Львівщині польські митники затримали нетверезого водія фури, який їхав з України. У крові чоловіка виявили 3 проміле алкоголю, що у 15 разів перевищує допустиму норму.

Про це повідомив кореспондент 032.ua з посиланням на польське видання Nowiny24.pl

Про цей випадок стало відомо 23 жовтня. 49-річний нетверезий водій вантажівки прямував з України до Польщі і його пропустили українські прикордонники.

Запах алкоголю від чоловіка змусив наших офіцерів підозрювати водія в нетверезості. Вони викликали патрульних поліцейських з відділку у Перемишлі. Алкотестер показав 3 проміле алкоголю у повітрі, що видихнув 49-річний водій,”  процитувало видання Nowiny24.pl речницю палати податкової адміністрації в Жешуві Едіту Чабовську.

Додамо, що, згідно з українськими ПДР, максимально допустимий вміст алкоголю у крові водіїв може становити 0,2 проміле. Тим не менше, цьому водієві якимось чином вдалось проїхати пост українських прикордонників у Шегинях.

Речник Західного регіонального управління Держприкордонслужби Роман Стахів пояснив журналісту 032.ua, що прикордонники могли просто не помітити стану водія, адже він не виходив із автомобіля.

"Якщо б водій дивно поводився, порушував громадський порядок чи були помітні явні ознаки алкогольного сп'яніння, то працівники прикордонної служби безумовно звернули б на це увагу і не пропустили його. Однак такого не помітили, а свій паспорт він подавав з кабіни з висоти 1,5 м, тому просто не відчули запах алкоголю. Також можливий варіант, що він випив, уже проїхавши наш пост, адже зараз є проблеми з вантажними первезеннями і водії фур інуколи довго стоять між нашим і польським постами", — пояснив Роман Стахів.

Польські правоохоронці почали розслідування цього випадку. Відтак порушникові загрожує штраф та обмеження чи позбавлення волі терміном 2 роки, а також заборона водіння.

Нагадаємо, на Львівщині збирають підписи за відновлення кабінету огляду водіїв на стан сп'яніння.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#п'яні водії #алкоголь #кордон #Польща #Держприкордонслужба #ПДР
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...