• Головна
  • На Львівщині збирають підписи за відновлення кабінету огляду водіїв на стан сп'яніння
14:13, 8 вересня 2019 р.

На Львівщині збирають підписи за відновлення кабінету огляду водіїв на стан сп'яніння

Мешканець Львівщини Микола Ільчук створив електронну петицію до Львівської облради з вимогою відновити кабінет огляду водіїв на стан алкогольного та наркотичного сп'яніння.

Про це повідомляє кореспондент сайту 032.ua.

Автор звернення наголосив, що до січня 2017 року на Львівщині був такий кабінет, який розташовувався у Львівському обласному наркодиспансері (вул. Наукова, 49), але через непорозуміння з публічними особами його закрили.

Станом на нині, відповідно до наказів Департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА, зараз є лише два місця, де проводять такі огляди - комунальна «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова» та «8-а міська клінічна лікарня м. Львова».

Оскільки лише за 2018 рік львівські патрульні зафіксували 2815 випадків нетверезого водіння, автор пропонує відновити кабінет ще й у Львівському наркодиспансері.

"Якщо водій, якого зупинили працівники патрульної поліції з ознаками сп’яніння, відмовляється від огляду на стан алкогольного сп’яніння, працівники поліції відвозять такого водія до медичного закладу. У лікарні, у порядку загальної черги у травмпункті, очікують на прийом лікаря. Огляди на стан наркотичного сп’яніння не здійснюються у цих лікарнях взагалі та реактивів для проведення лабораторних досліджень на визначення наркотичних засобів - відповідно, немає.
Це означає, що кожного дня, коли в місті Львові та області, поліція виявляє водія з ознаками наркотичного сп’яніння – оглянути у медичному закладі його не вбачається за можливе", - пояснив Микола Ільчук.

Як наслідок, скласти адмінматеріали на водія з ознаками наркотичного сп'яніння у Львові взагалі неможливо, і такі люди свідомо продовжують сідати за кермо в такому стані й уникати відповідальності за ст. 130 КУпАП.

У червні цього року відбувся круглий стіл за участі представників медустанов, де запрошені експерти наголосили, що кабінет для проведення огляду на стан наркотичного та алкогольного сп’яніння – потрібен, аналогічний тому, який працював на Науковій, 49. Особливо, з огляду на те, що з 1 січня 2010 року, за ст. 286-1 ККУ буде введено кримінальну відповідальність за водіння у стані алко- або наркосп'яніння.

Нагадаємо, аби петицію опрацювали у Львівській обласній раді, вона має набрати 1000 підписів мешканців Львівщини за 90 днів. Станом на нині, електронну петицію підписало 80 людей. Раніше 032.ua розповідав, як підписати електронну петицію та як зареєструвати своє звернення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #петиція #медицина #Львівська облрада
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Спецтема "Петиції" створена на сайті 032.ua для того, щоб інформувати наших читачів про те, які петиції створюють львів’яни та які вимоги чи пропозиції вони висувають.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,82
39,86
EUR
42,80
42,85
PLN
9,86
9,89
Оголошення
live comments feed...