• Головна
  • Канадці вкладуть мільйон доларів у будівництво молокозаводу на Львівщині
17:21, 20 жовтня 2019 р.
Надійне джерело

Канадці вкладуть мільйон доларів у будівництво молокозаводу на Львівщині

У Львівській області запрацює сучасний кооперативний молокопереробний завод за фінансової підтримки уряду Канади "Розвиток молочного бізнесу в Україні".  

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА, передає кореспондент 032.ua.

Так, удепартаменті агропромислового розвитку відбулась робоча зустріч фермерських господарств з представниками департаменту агропромислового розвитку, Львівського обласного об’єднання обслуговчих кооперативів "Рівноправність" та Благодійною організацією "Львівська аграрна дорадча служба" з питань розвитку молочної галузі, реалізації проєкту будівництва кооперативного молокопереробного заводу.

"Питання реалізації молока від населення і дрібних фермерських господарств сьогодні є проблемою з точки зору низької закупівельної ціни приватними молокопереробними підприємствами. Будівництво такого заводу дає можливість дрібним і середнім товаровиробникам за умови кооперування, самим регулювати ціну молока, виходячи з розподілу прибутку", - наголосила директор департаменту агропромислового розвитку Юлія Шопська.

Будівництво кооперативного молокопереробного заводу у Львівській області фінансується на 1 млн. дол за підтримки уряду  Канади "Розвиток молочного бізнесу в Україні". Решта 300 тис. дол - інвестиції від виробників молока, які здаватимуть на завод від 100л/день (інвестиції 50 тис. грн) до 1500л/день (інвестиції 750 тис. грн).

На кожну суму вкладених інвестицій з боку товаровиробників, з боку канадського уряду у фонд інвестора перераховується аналогічна сума вкладення інвестицій. Тобто інвестори – товаровиробники стають акціонерами заводу на суму, що вдвічі перевищує суму їхніх інвестицій.

Нагадаємо, що 11 жовтня, керівниця Департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак представила колективу нового заступника голови ОДА з питань охорони здоров'я, культури та релігій, освіти і науки, а також спорту та фізичної культури - Івана Собка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#032 #новини_Львова #Канада_Львів #молокозавод
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...