• Головна
  • ЛМР дозволила збудувати готелі на Федорова та Міцкевича, і прокласти підземний маршрут
11:03, 20 вересня 2019 р.

ЛМР дозволила збудувати готелі на Федорова та Міцкевича, і прокласти підземний маршрут

19 вересня на пленарному засіданні Львівської міськради більшість депутатів підтримала затвердження детального плану території в районі площі Ринок.

ДПТ передбачає забудову на вулиці Федорова, 23 - 28 та на пл. Міцкевича,9, передає кореспондент сайту 032.ua.

Зокрема, на вулиці Федорова, 23 - 28 планують “відтворити втрачену історичну забудову для розташування туристичного комплексу”, простіше кажучи - збудувати готель, за проектом архітектурної майстерні «Ярко і Кº», 2007 рік. Цей проект та ще один, від групи “John Seifert Architect”, не підтримали раніше на громадських слуханнях.

Окрім цього, на пл. Міцкевича,9 власник земельної ділянки - ТзОВ “Центр розвитку нерухомості” (засновник - «Технопарк ЛЗТА», який входить у «Unidevelop Holding»), планує будівництво відповідно до виданих містобудівних умов.

Фрагмент із ДПТ, межа опрацювання

Основною метою ДПТ автори називають також використання підземного простору відповідно до проекту “Реставрація та пристосування підземель Львова для потреб підземного туристичного маршруту” від МПП «Архітектурна майстерня «Симетрія». Таким чином, хочуть влаштувати підземну туристичну трасу історичною частиною Львова, протяжністю близько 800 м. Для маршруту мають збудувати: головний вхід та підземний вестибюль – майданчик перед оборонною спорудою — бастеєю Низького муру; підземний з’єднуючий вестибюль - галерея під сквером; вихід – вестибюль під пл. Івана Підкови; з΄єднуючі підземні проходи під вул. Івана Федорова, пл.Ринок, вул. Театральною.

Також проект враховує розробку малого транспортного кільця та запуск його в дію 2020 року на вул. Князя Романа та Підвальній, замовником є ЛКП «Львівавтодор». Мають розширити пішохідну зону за рахунок трансформації автостоянки на Міцкевича; влаштувати велодоріжку по Міцкевича, Братів Рогатинців, Винниченка. Деталі - ТУТ.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2018 року виконком ЛМР дав “добро” на будівництво  шестиповерхового готелю на площі Міцкевича, 9. У приміщенні мають діяти магазини та івент-холл з терасою, а також буде підземний паркінг на 16 місць. За даними місцевих ЗМІ, компанія, яка будуватиме готель, дотична до власника мережі заправок "ОККО" - Віталія Антонова, котрий був визнаний одним зі 100 найбагатших українців торік.

ЛМР дозволила збудувати готелі на Федорова та Міцкевича, і прокласти підземний маршрут, фото-1

Візуалізація готелю на Міцкевича

Що стосується будівництва на вулиці Федорова, то представники єврейської громади Львова неодноразово висловлювались проти, адже колись тут була синагога, і вигравали суди. Лише наприкінці серпня 2019 року Верховний Суд не дозволив Львівській міськраді будувати готель на Федорова, але це не завадило депутатам проголосувати за вказане питання на сесії 19 вересня.

Додамо, що про створення підземного туристичного маршруту у Львові говорили ще з 2013 року. Тоді ЛМР витратило майже 2 млн грн на розробку ПКД.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #забудова #ЛМР #готель #маршрут #туризм #Федорова #Міцкевича
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...