• Головна
  • Сьогодні у Львові вшанують пам’ять загиблих мотоциклістів: де та коли
18:02, 18 вересня 2019 р.

Сьогодні у Львові вшанують пам’ять загиблих мотоциклістів: де та коли

Сьогодні, 18 вересня, у Львові відзначатимуть Всеукраїнський день пам'яті загиблих мотоциклістів.

Про це повідомили в прес-службі ЛМР.

Тож о 20:00 біля статуї Матері Божої, що на площі Марійській, відбудеться молебень за упокій тих, кого вже немає.

«Виділіть час в цей День пам’яті загиблих мотоциклістів та віддайте шану тим, хто пішов з життя, сидячи на двоколісному. І не забудьте лампадки», — закликають організатори.

Сьогодні у Львові вшанують пам’ять загиблих мотоциклістів: де та коли, фото-1

Статуя Матері Божої на площі Марійській

Довідково: День пам'яті загиблих мотоциклістів (байкерів) щорічно відзначають 18 вересня в пам'ять про Анну Мішуткіну, яка загинула в Сімферополі 2008 року. 16 вересня 2008 року містом Сімферополь їхав автомобіль «Бентлі континенталь» (вартість понад $200.000, двигун об'ємом 6л), за кермом якого перебував Віталій Файнґольд — син екс-депутата та мільйонера Йосифа Файнґольда. У районі залізничного вокзалу біля «Макдональдса», рухаючись зі швидкістю 200 км/год Віталій не пропустив мотоцикл Suzuki, що рухався головною дорогою. Унаслідок ДТП як мотоцикл, так і водія-мотоцикла просто розірвало на шматки. Водієм була 25-річна Анна Мішуткіна, байкерський нік «Нікіта». Аня організувала в Криму байкерський рух для дівчат під назвою «Дочери ветра». Без матері залишилася донька Єва, якій тоді було 5 років. Віталій Файнґольд визнав себе винним, проте досі розгулює на свободі.

Байкери всієї України підтримали ідею зробити день похорону Ані щорічним Днем пам'яті загиблих байкерів. Тож відтоді і щороку, 18-го вересня байкери організовують мотоколони центральними вулицями міст, запалюють в центрі міст свічки, відвідують панахиди, проводять збір біля Пам'ятник загиблим байкерам у Білій Церкві. Тиха хвилина мовчання обов'язково завершується ревом двигунів.

Сьогодні у Львові вшанують пам’ять загиблих мотоциклістів: де та коли, фото-2

Пам'ятник загиблим байкерам у Білій Церкві

Нагадаємо, раніше 032.ua розповідав, хто найчастіше потрапляє в ДТП у Львові на Львівській області. Відтак, за кількістю ДТП лідирують автомобілі - з січня 2018 року до червня 2019 року за участі авто сталось 10 366 автопригод, внаслідок чого загинуло 185 водіїв та пасажирів авто.Щодо ДТП за участі мотоциклів, то їх сталося 177, в яких загинуло 18 людей. Цікаво, що автопригод за участі велосипедівсталось більше — 219 випадків, в яких 32 людини загинуло.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua #мотоцикли #байкери #мотоциклісти #день пам’яті
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,13
39,22
EUR
42,65
42,75
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...