• Головна
  • Львівський суд оголосив перший вирок у справі “Афери століття”
10:01, 18 вересня 2019 р.

Львівський суд оголосив перший вирок у справі “Афери століття”

У вівторок, 17 вересня, Сихівський райсуд Львова оголосив вирок одному з обвинувачених в “Афері століття” - Сергію Соболю.

Про це повідомив Zaxid.net.

Сергій Соболь. Фото: Zaxid.net

Чололовік на підставі фальшивих документів зареєстрував право власності на низку комунальних нежитлових приміщень, а згодом їх перепродав. Як вказано у вироку суду, умисел Соболя у вчиненні шахрайства не доведений, тож його визнали винним лише у службовій недбалості.

Отож, Сергія Соболя засудили до 1,5 років обмеження волі, проте у строк відбування покарання суд врахував понад 7 місяців перебування в СІЗО - день за два. Тому Соболь вже практично відбув покарання та був відпущений на волю із зали суду.

Згідно з досудовим розслідуванням, у листопаді 2016 року Соболь, як керівник ПП «Фірма ГРОТ», на підставі фальшивих документів у приватного нотаріуса Наталії Загвойської зареєстрував право власності та договори купівлі-продажу на низку комунальних приміщень, зокрема на такими адресами: вул. Богуна, 5, вул. Старій, 13, вул. Замковій, 9, вул. Антоновича, 56, вул. Тесленка, 2, вул. Кибальчича, 2а, вул. Дністерській,16, вул. Ярошинської, 1.

Сергія Соболя обвинувачували у шахрайстві, підробленні чи використанні підроблених документів та легалізації (відмиванні) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом. А от Соболь не визнає себе винним у вчиненні кримінальних правопорушеннях. У вироку суду вказано, що через події на сході України Соболь мав намір переїхати до Львова, де хотів зайнятись підприємницькою діяльністю. Друзі начебто позичили Сергію Соболю гроші для придбання підприємства. За його показами, у 2016 році він придбав ПП «Фірма ГРОТ» і поміж статутними документами та печаткою він також отримав пакет різних документів, що стосувались нерухомості у Львові. У кого саме та за скільки Сергій Соболь придбав фірму у вироку не вказано.

У вироку Сихівського райсуду також вказано, що суду не надали достатньо доказів, які б свідчили про шахрайські дії Сергія Соболя, оскільки обвинувачений не знав, що документи були підроблені. Тому дії Сергія Соболя перекваліфікували з шахрайства на службову недбалість. Суд також виправдав його за ч.1 ст.209 ККУ (Легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом) та ст.358 ККУ (Підроблення документів, печаток, чи використання підроблених документів).

Суд таки визнав 29-річного уродженця Луганщини винним у службовій недбалості та засудив до 1,5 років обмеження волі. У строк відбуття покарання Соболю зарахували термін перебування під вартою з 05.06.2017 до 16.03.2018. 1 день перебування під вартою прирівнюється до 2 днів обмеження волі.

Оскаржити вирок Сихівського райсуду можна протягом 30 днів з дня його оголошення.

Зазначимо, нотаріус Ольга Новосад, яка посвідчувала договір іпотеки для Григорія Козловського, в результаті якої місто втратило ділянку площею 1,29 га на вулиці Липинського, 27, також реєструвала угоди, що призвели до крадіжки комунального майна Львова під час «афери століття».

Дізнатись, як Львівська міськрада намагалася повернути вкрадену комунальну нерухомість під час “Афери століття” і чому ці приміщенні знову перепродавали можна ТУТ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua #Афера століття #Сихівський суд
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,20
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...