• Головна
  • Цієї середи у Львові вшанують пам’ять загиблих мотоциклістів
14:03, 15 вересня 2019 р.

Цієї середи у Львові вшанують пам’ять загиблих мотоциклістів

У середу, 18 вересня, у Львові відзначатимуть Всеукраїнський день пам'яті загиблих мотоциклістів.

Про це повідомили в прес-службі ЛМР.

Тож 18 вересня о 20:00 біля статуї Матері Божої, що на площі Марійській, відбудеться молебень за упокій тих, кого вже немає.

«Виділіть час в цей День памяті загиблих мотоциклістів та віддайте шану тим, хто пішов з життя, сидячи на двоколісному. І не забудьте лампадки», — закликають організатори.

Статуя Матері Божої на площі Марійській

Довідково: День пам'яті загиблих мотоциклістів (байкерів) щорічно відзначають 18 вересня в пам'ять про Анну Мішуткіну, яка загинула в Сімферополі 2008 року. 16 вересня 2008 року містом Сімферополь їхав автомобіль «Бентлі континенталь» (вартість понад $200.000, двигун об'ємом 6л), за кермом якого перебував Віталій Файнґольд — син екс-депутата та мільйонера Йосифа Файнґольда. У районі залізничного вокзалу біля «Макдональдса», рухаючись зі швидкістю 200 км/год Віталій не пропустив мотоцикл Suzuki, що рухався головною дорогою. Унаслідок ДТП як мотоцикл, так і водія-мотоцикла просто розірвало на шматки. Водієм була 25-річна Анна Мішуткіна, байкерський нік «Нікіта». Аня організувала в Криму байкерський рух для дівчат під назвою «Дочери ветра». Без матері залишилася донька Єва, якій тоді було 5 років. Віталій Файнґольд визнав себе винним, проте досі розгулює на свободі.

Байкери всієї України підтримали ідею зробити день похорону Ані щорічним Днем пам'яті загиблих байкерів. Тож відтоді і щороку, 18-го вересня байкери організовують мотоколони центральними вулицями міст, запалюють в центрі міст свічки, відвідують панахиди, проводять збір біля Пам'ятник загиблим байкерам у Білій Церкві. Тиха хвилина мовчання обов'язково завершується ревом потужних двигунів.

Пам'ятник загиблим байкерам у Білій Церкві

У цей день серед байкерів є негласне табу — не осуджувати, не обговорювати і не звинувачувати автомобілістів, в тому числі винуватців ДТП. Важливіше нагадувати всім про дотримання правил дорожнього руху.

Нагадаємо, сьогодні у Львові триває щорічна акція про безпеку водіїв двоколісних транспортних засобів МоtоSafe 2019. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032ua #байкери #мотоциклісти #День пам'яті загиблих мотоциклістів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...