• Головна
  • Форум видавців у Львові: найцікавіші події четверга, 19 вересня
09:00, 18 вересня 2019 р.

Форум видавців у Львові: найцікавіші події четверга, 19 вересня

З 18 по 22 вересня у Львові відбудеться головний культурний фестиваль країни – 26 BookForum. На львів'ян та гостей міста чекає близько 800 заходів та 30 тематичних напрямків.

032.ua зібрав найцікавіші події другого дня фестивалю, щоб ви нічого не пропустили, і ознайомились із програмою Форуму видавців у Львові.

У четвер, 19 вересня, відвідувачів масштабного львівського книжкового ярмарку очікують лекції про освіту, кіно, сучасну гібридну війну з Росією, літературу і місце Лавкрафта в ній, екологічні проблеми на планеті, а також – презентації книжкових новинок. Детальна програма Форуму доступна за посиланням, а кореспондент сайту 032.ua відібрав для читачів найцікавіші та найважливіші події, які варто відвідати у Львові.

Освіта, як старт успішного майбутнього

Форум видавців у Львові: найцікавіші події четверга, 19 вересня, фото-1

Львів'ян та гостей міста запрошують на подію у рамках тематичного кластеру "Освіта". Тут говоритимуть про те, як навчання в початкових класах впливає на вдалу здачу ЗНО, про те, чому в початковій школі варто приділяти особливу увагу формуванню читацьких навичок і як саме це впливає на засвоєння мови вже у випускників. А ще багацько-багацько лайфхаків як для учнів, так і для вчителів.

Де? Готель "Львів" (пр. В’ячеслава Чорновола, 7);

Коли? 19 вересня о 10:00;

Колообіг кіно і література в українському контексті

Форум видавців у Львові: найцікавіші події четверга, 19 вересня, фото-2

Публічне інтерв’ю "Колообіг кіно і література в українському контексті. Досвід FILM.UA GROUP" у рамках тематичного кластеру "Комікси". Тут розкажуть, яким чином кіно й література взаємодіють і впливають одне на одного. Про те, що екранізація класичних творів і сучасної літератури надає українському кіно можливість розширювати як аудиторію, так і тематику. 

Де? Кінотеатр "Коперник" (вул. Коперника вулиця, 9);

Коли? 19 вересня о12:00.

Війна у нашому домі

Львів'ян та гостей міста запрошують на презентацію історичних романів "Війна у нашому домі" у рамках тематичного кластеру "Історія". Перший роман "Там, за Збручем" Олега Клименка, другий – "Калина січена" Марії Лавренюк. Мова йтиме про Другу Світову війну, яка сколихнула весь світ і прийшла у кожну домівку. Автори зазначають, що війна торкається всіх, та життя триває, тож цю історію потрібно знати.

Де? Львівська обласна універсальна бібліотека, велика зала (пр. Тараса Шевченка, 13);

Коли? 19 вересня о 13:00.

Сучасна наука і Лавкрафт

Форум видавців у Львові: найцікавіші події четверга, 19 вересня, фото-3

Львів'ян та гостей міста запрошують на подію у рамках спеціального проекту "Фантастика". Тут говоритимуть про те, яку наукову базу використовував Лавкрафт у своїх творах, що справдилося, а що спростувалося, і що роблять сучасні автори на цьому тлі. Лекція Володимира Кузнєцова про сайфай-горор, сайфай-фентезі та спадковість у літературі.

Де? Tech StartUp School (вул. Філарета Колесси, 2);

Коли? 19 вересня о 15:00.

Сценарій байопіка: з чого почати

Форум видавців у Львові: найцікавіші події четверга, 19 вересня, фото-4

У четвер відбудеться майстер-клас української письменниці, ілюстраторки та сценаристки – Ірен Роздобудько "Сценарій байопіка: з чого почати". Подія пройде у рамках кураторської програми "Художня література: романтична література у світі глобальних змін", де Ірен Роздобудько розповість про власний досвід написання сценарію та роману де головним героєм є реальна історична особистість.

Де? Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса, 3);

Коли? 19 вересня о 17:00.

Хто винен в тому, що все тане?

Форум видавців у Львові: найцікавіші події четверга, 19 вересня, фото-5

Львів'ян та гостей міста запрошують взяти участь в дискусії на тему "Хто винен в тому, що все тане". Подія відбудеться відбудеться в рамках тематичного кластеру "Наука та технології". Тут говоритимуть про те, як людство могло допустити глобальне нагрівання і що повинен робити кожен, щоби запобігти великому шостому вимиранню. Дискутуватимутьмандрівник та еколог.

Де? Tech StartUp School (вул. Філарета Колесси, 2);

Коли? 19 вересня о 17:30.

Презентація книги Тамари Горіха-Зерня "Доця"

Форум видавців у Львові: найцікавіші події четверга, 19 вересня, фото-6

Презентація книги Тамари Горіха-Зерня "Доця" відбудеться в рамках тематичного кластеру "Війна", за участі Олександри Коваль та Оксани Забужко. Події роману розгортаються навесні-влітку 2014-го року у Донецьку. Саме тут героїня втратила родину, дім, роботу, ілюзії – і саме тут зібрала уламки життя заново, віднайшла новий смисл і нову опору.

Де? Музей етнографії та художнього промислу Національної академії наук України, великий зал (пр. Свободи проспект, 15);

Коли? 19 вересня о 18:00.

Людська гідність в умовах революцій та війни

Форум видавців у Львові: найцікавіші події четверга, 19 вересня, фото-7

Львів'ян та гостей міста запрошують взяти участь в дискусії на тему "Людська гідність в умовах революцій та війни", яка відбудеться в рамках тематичного кластеру "Історія". Тут обміняються досвідом та кращими практиками захисту прав людини на територіях, які контролюються окупантами. 

Де? Наукова бібліотека Львівського національного університету ім. Івана Франка, читальний зал періодики (вул. Михайла Драгоманова, 17);

Коли? 19 вересня о 18:00.

Джерело фото: google.com

Нагадаємо, раніше журналістка 032.ua розповідала про безкоштовні події, що відбудуться у рамках фестивалю та про повну програму фестивалю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #форум видавців #фестиваль #час читати #книги
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,50
EUR
42,65
42,75
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...