• Головна
  • 38-річний Василь Віконський очолив ГУ Нацполіції Львівщини: що про нього відомо
11:28, 4 вересня 2019 р.

38-річний Василь Віконський очолив ГУ Нацполіції Львівщини: що про нього відомо

4 вересня о 14 годині відбулося призначення нового начальника Головного управління Нацполіції у Львівській області.

Як стало відомо кореспонденту 032.ua з власних джерел, на цю посаду мають призначити Василя Віконського.

Фото: Facebook

На цій посаді він замінить Валерія Середу, який тепер працює начальником Департаменту забезпечення діяльності Голови Національної поліції України.

У Львові досить неоднозначно ставляться до призначення Віконського, оскільки Василь Віконський, який до цього очолював ГУ НП Хмельниччини, за даними місцевих журналістів, є колишнім беркутівцем, що був звільнений під час атестації та поновився через суд.

Раніше повідомлялося, що Василь Віконський пропрацював силовиком 14 років: з 2003 року був у “Беркуті”, аж поки не став 2014 року заступником командира роти в спецпідрозділі.

Після ліквідації “Беркута”, Віконського призначили командиром роти міліції особливого призначення, а з грудня 2014 року він став заступником начальника УМВС з громадської безпеки.

Через майже рік, після ліквідації міліції, Василь Віконський став заступником голови Нацполіції у Івано-Франківській області. Але не пройшов переатестацію в червні 2016 року,  та був звільнений з органів за невідповідність займаній посаді. 

Фото: ye.ua

Втім, чоловік через суд довів, що має право працювати в реформованій поліції та восени 2016 року поновився на посаді.

З листопада 2018 року очолює ГУ Нацполіції у Хмельницькій області.

Згідно з декларацією за 2018 рік, Василь Віконський одружений та має доньку. У його власності - земельна ділянка на Франківщині, площею 1300 кв. м, житловий будинок в Олеші (Івано-Франківська обл). Йому також належить частка квартири на 45.6 кв. м у Івано-Франківську, він має право користування квартирою на 55,4 кв. м у Хмельницькому.

Дружині Віконського  належить земельна ділянка на 504 кв. м в Івано-Франківську та ще одна - на 9200 кв. м у Тисменицькому районі області, і на 1500 кв. м - у Богородчанському районі. На Христину Віконську записане і домоволодіння у Івано-Франківську на 102,3 кв. м. 

Дружина Василя Віконського користується автомобілем TOYOTA LAND CRUISER PRADO 150 2016 року випуску, вартістю 1 млн 328 тис. 262 грн. У неї також є частка корпоративних прав на ТОВ "КАРАБІН", де вона вказана бенефіціаром.

На посаді очільника ГУ НП у Хмельницькій області Василь Віконський задекларував 397 тис. 476 грн зарплати і ще 153,2 тис. грн кредиту. Дружина своїх доходів не декларувала.

Василь Віконський також є членом ХОО ФСТ "ДИНАМО" УКРАЇНИ.

Нагадаємо, раніше сайт 032.ua розповідав про нового очільника ГУ ДПС у Львівській області та щойно призначених міністрів Зеленського.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #поліція #ГУ НП #Віконський #Середа
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,85
39,90
EUR
42,88
42,93
PLN
9,88
9,91
Оголошення
live comments feed...