• Головна
  • На Львівщині добудовують новий лісорозсадницький комплекс, - ФОТО
23:08, 19 липня 2019 р.

На Львівщині добудовують новий лісорозсадницький комплекс, - ФОТО

У Державному підприємстві «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» завершують створення сучасного розсадницького комплексу із вирощування лісових порід із закритою кореневою системою.

Як повідомили у прес-службі ЛОДА, зараз закінчують влаштовувати третю теплицю, інсталювали п'ять поливальних рамп на полях дорощування, завершили реконструкцію цеху для пакування садивного матеріалу.

Фото: Львівська ОДА

Фото: Львівська ОДА

Зазначимо, що восени минулого року інсталювали першу в Україні роботизовану лінію висіву лісового насіння шведської компанії ВСС. 21 березня цього року, у Міжнародний день лісів, у тестовому режимі було здійснено перший посів, а 26 червня – другий.

Як результат -  зараз у теплицях та на полях дорощування зростає близько 1 мільйона сіянців основних лісоутворюючих порід: сосни звичайної, ялини європейської, ялиці білої, модрини європейської, дугласії Мензіса, дуба звичайного та бука лісового.

Читайте також: Як у Львові відомі спортсмени допомагали безпритульним тваринам, - ФОТО

Найближчим часом передбачається влаштування під’їзних шляхів на полях дорощування, благоустрій території та  інші завершальні роботи.

Реалізація проекту створення сучасного лісорозсадницького комплексу з вирощування сіянців із закритою кореневою системою забезпечить потреби у садивному матеріалі для ефективного відновлення лісів Львівщини.

Читайте також: Як виглядає виставка біблійних рослин у Львівському музеї історії релігії, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,12
39,20
EUR
42,65
42,75
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...