• Головна
  • У Львові збирають підписи за відмову від поліетиленових пакетів у супермаркетах
10:03, 4 липня 2019 р.

У Львові збирають підписи за відмову від поліетиленових пакетів у супермаркетах

Львів'янка Євгенія Титаренко наголошує на тому, що пластикові відходи мають згубні наслідки у плані забруднення планети, і особливо - Львова, де проблема сміття наближається до екологічної катастрофи. 

Відтак, жінка зареєструвала електронну петицію до міської влади Львова з проханням зобов'язати супермаркети надавати покупцям екологічну альтернативу поліетиленовим пакетикам, передає кореспондент сайту 032.ua.

"Чимала кількість мешканців Львова готові споживати свідомо і мають бажання зменшити свій еко-слід. Але це важко для сучасної людини з її шаленим ритмом життя та постійним браком часу без підтримки від самого міста. Лише у поодиноких випадках покупці використовують у крамницях та супермаркетах багаторазові торбинки замість безкоштовних поліетиленових пакетиків. Решта просто не мають альтернатив", - зауважила Євгенія Титаренко.

Львів'янка додала, що великі еко-торби, які вже продають у супермаркетах міста, не годяться для того, щоб упакувати туди фрукти, овочі або крупи, і альтернатив поліетиленовим пакетикам у цьому плані наразі немає, навіть за гроші.

Читайте також: Юлія Ткач та Станіслав Горуна стали найкращими спортсменами Львівщини за підсумками червня

"Ми не можемо змусити несвідомих громадян відмовитись від безкоштовного сміття, однак можемо дати вибір свідомим і значною мірою зменшити еко-слід всього міста", - резюмувала авторка петиції.

Станом на нині, електронне звернення набрало 15 підписів львів'ян. Усього необхідно зібрати 500 підписів за 60 діб, для розгляду петиції у Львівській міській раді.

Нагадаємо, з квітня у Львові стартувала просвітницька кампанія “Без поліетилену”, в рамках якої низка супермаркетів на один день відмовилася від поліетиленових виробів. Тоді кореспондент сайту 032.ua перевірив, чи виконують великі мережі домовленості з містом на практиці, і тоді ж з'ясувалось, що "Сільпо" наразі не планує відмовлятися від пластикових пакетиків.

Читайте також: 10 чарівних песиків чекають на добрих господарів у ЛКП "Лев", - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Спецтема "Петиції" створена на сайті 032.ua для того, щоб інформувати наших читачів про те, які петиції створюють львів’яни та які вимоги чи пропозиції вони висувають.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,12
39,20
EUR
42,65
42,75
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...