• Головна
  • У Львові вимагають збудувати крематорій
11:29, 20 червня 2019 р.

У Львові вимагають збудувати крематорій

У Львові триває збір підписів "за" будівництво крематорію для людей у місті.

Таку ідею висунув у електронній петиції до влади Львова Андрій Ходань, передає кореспондент сайту 032.ua.

Чоловік зазначив, що у зв'язку зі збільшенням населення міста, а відповідно - і кількості померлих, потрібно подбати про альтернативний шлях поховання, тобто кремацію.

"Наявні в місті кладовища переповнені, площі, які вони займають, використовуються неефективно. На кладовищах процвітає тіньовий бізнес продажу місць. Багато могил покинутих або недоглянутих. Натомість, будівництво пам'ятників та гробівців занадто дороге для пересічних львів'ян, витрати на них є неефективним використанням коштів", - наголосив львів'янин.

Читайте також: Капремонт дороги до Голосківського цвинтаря коштуватиме понад 40 млн грн за кілометр

Автор петиції підкреслив, що кремація та облашування на кладовищах відведених міць для поховань кремованих останків, стандартизація надгробків та зменшення потреби у площах кладовищ, раціональне їх використання здатні суттєво покращити ситуацію та полегшити для багатьох лвів'ян процес прощання з померлими та догляду за місцем поховання.

За два дні петиція набрала 20 підписів. Для того, щоби звернення опрацювали у Львівській міськраді, воно має назбирати 500 голосів львів'ян.

Зазначимо, що у грудні минулого року у Львові створювали аналогічну петицію, яка тоді не набрала достатньо підписів. Разом із тим, уже в квітні 2019 року у Львівській міськраді таки порушили питання відсутності місць для поховання людей і створення крематорію, і вирішили підшукати можливі земельні ділянки для його спорудження, але наразі ситуація не зрушила з "мертвої" точки.

Читайте також: Як підписатиелектроннупетицію, - ІНСТРУКЦІЯ

У прес-службі мерії нещодавно оприлюднили інформацію про діяльність робочої групи по питанню створення крематорію, відповідно до якої тривають перемовини із громадами 22 сіл за 20 км від Львова. До 24 червня у місті збирають фахівців у сфері архітектури, землевпорядкування, представників духовенства, аби обговорити це питання.

Додамо, що в Україні вже діють крематорії у Києві, Харкові та Одесі. 

Разом із тим, у Львові торік успішно придбали крематор для тварин, який уже півроку діє на базі ЛКП "Лев".

Читайте також: Львів'янину загрожує до 8 років ув'язнення за фейкові повідомлення про замінування

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,86
39,90
EUR
42,88
42,93
PLN
9,88
9,91
Оголошення
live comments feed...