• Головна
  • Крематорій для людей: чи планують його споруджувати у Львові
20:24, 14 грудня 2018 р.

Крематорій для людей: чи планують його споруджувати у Львові

13 грудня львів’янин Роман Борсенко створив електронну петицію до міської влади Львова з проханням завершити будівництво крематорію або розпочати нове.

Кореспондент сайту 032.ua дізнавався деталі ситуації.

Перш за все, зазначимо, що питання спорудження крематоріїв розглядають від квітня цього року на державному рівні. У Верховній Раді зареєстрували законопроект №8248, який передбачає вирішення проблеми нестачі місць для поховання шляхом створення крематоріїв (місць для спалювання тіл) та колумбаріїв (місць, де зберігатимуться урни з прахом).

Станом на нині, єдиним цвинтарем куди можна ховати людей у Львові є Голосківське кладовище, для підпоховання відкритими є Личаківський, Янівський та Сихівський цвинтарі.

Читайте також: Як виглядає новий “Ашан” у Львові, - ФОТО, ЦІНИ

Про проблему нестачі місць для поховання у Львові говорили ще у 2007 році. Тоді в місті проводили громадські слухання, на які ніхто з мешканців не подав жодних пропозицій. Хоч фахівці в галузі наголошували, що крематорій міг би вирішити це питання, і біля Голосківського цвинтаря навіть планували його розташувати разом з колумбарієм, згодом у Львові зійшлись на тому, що “питання не на часі”.

Як розповіли кореспонденту сайту 032.ua у прес-службі Львівської міськради, зараз у місті також не розглядають можливість створення крематорію для людей. На це не виділяються кошти. Втім, якщо петицію підтримає достатня кількість людей, у ЛМР візьмуть до уваги це питання.

Для того, щоби петицію розглянули у Львівській міськраді, вона повинна набрати 500 підписів від львів’ян. Станом на нині електронну петицію щодо створення крематорію у Львові підписало дві людини.

Нагадаємо, у Львові планують спорудити крематорій для тварин. У ЛКП “Лев” сподіваються, що установка запрацює вже 2019 року.

Фото на головній: Петро Задорожний, Голосківський цвинтар

Повне або часткове копіювання матеріалу забороняється і вважається порушенням авторських прав

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #крематорій #петиція
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,20
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...