• Головна
  • Безвіз в дії: куди можуть полетіти львів'яни
17:12, 17 червня 2019 р.

Безвіз в дії: куди можуть полетіти львів'яни

11 червня 2017 року для України почав діяти довгоочікуваний безвізовий режим з країнами Євросоюзу.

За даними Державної прикордонної служби України, за два роки більше 9 мільйонів громадян нашої країни здійснили 42,6 млн поїздок у Європу, з них майже 3 мільйони - із біометричними паспортами, тобто скористалися безвізом, передає кореспондент сайту 032.ua.

Найпопулярнішим кордоном для перетину по безвізовому режиму є Польща, активними є кордони з Угорщиною та Румунією, найменше українців - 226 тисяч осіб - перетнули кордон зі Словаччиною. Статистика показує, що 11 червня 2018 по 11 червня 2019 року співгромадяни здійснили 2,35 млн поїздок, що у понад 4 рази більше людей скористатися безвізовими подорожами за аналогічний період з 2017 по 2018 рік.

Читайте також: Артур Гроттґер: 19 фактів із життя львівського художника епохи романтизму

Кореспондент сайту 032.ua пропонує прослідкувати, які країни стали доступнішими для України із запровадженням безвізового режиму.

Катовіце

Безвіз в дії: куди можуть полетіти львів'яни, фото-1

Найбільше українців дивувала за ці два роки авіакомпанія-лоукостер Wizz Air, яка постійно відкривала нові напрямки для подорожей зі Львова та інших міст. Так, одним із перших міст, яке стало більш доступним для українців, є польське Катовіце. Центр Сілезького воєводства, а також один із лідерів вугільної та металургійної промисловості, розташований на річках Клодниця та Рав - доволі прогресивне місто.

Гданськ

Безвіз в дії: куди можуть полетіти львів'яни, фото-2

Разом із Катовіце, львів’яни змогли відкрити для себе портове містечко на березі Вісли та Балтійського моря - потужний науковий, культурний та господарчий центр, “морська перлина” сусідньої Польщі.

Дортмунд

Безвіз в дії: куди можуть полетіти львів'яни, фото-3

На Польщі Wizz Air не зупинився і навесні 2018 року відкрив німецький напрямок - до міста Дортмунда. Давнє місто, перші згадки про яке датуються 9 століттям н.е. дивує туристів поєднанням старовинної архітектури з новобудовами.

Вільнюс

Безвіз в дії: куди можуть полетіти львів'яни, фото-4

Ще один напрямок, який запропонували ірландці мешканцям Львова - це столиця Литви - Вільнюс. Уже з осені минулого року охочі могли подивитись старе місто та скуштувати славетного місцевого пива.

Братислава

Безвіз в дії: куди можуть полетіти львів'яни, фото-5

Майже одночасно з Вільнюсом, стали доступними подорожі у головне місто Словаччини - Братиславу. Львів’яни отримали змогу уже за годину прилетіти до маленької й затишної столиці на Дунаї, щоби прогулятися набережною серед мальовничої архітектури.

Читайте також: Які 12 проектів від львів'ян здобули перемоги на Ukrainian Urban Awards, - ВІЗУАЛІЗАЦІЯ

Копенгаген

Безвіз в дії: куди можуть полетіти львів'яни, фото-6

Приємною несподіванкою став ще один бюджетний напрямок - столиця Данії, історичне місто, що розташоване на двох островах - Копенгаген. Батьківщина Ганса Крістіана Андерсена тепер стала доступнішою для львів’ян.

Барселона

Безвіз в дії: куди можуть полетіти львів'яни, фото-7

Польська компанія LOT запустила авіарейс до Барселони зі Львова, тож фанати одного найпопулярніших футбольних клубів Іспанії та світу можуть заввиграшки здійснити свою мрію.

Неаполь

Безвіз в дії: куди можуть полетіти львів'яни, фото-8

Італійський лоукостер ERNEST популяризує свої “рідні” напрямки, тож львів’яни отримали змогу літати прямим рейсом до Неаполя.

Венеція

Безвіз в дії: куди можуть полетіти львів'яни, фото-9

Разом із Неаполем, більш доступною для подорожей стала Венеція - славетне місто на воді, батьківщина Антоніо Вівальді

Рига

Безвіз в дії: куди можуть полетіти львів'яни, фото-10

Компанія аirBaltic запустила прямий авіарейс зі Львова до столиці Латвії - Риги? одного з найгарніших міст на березі Балтійського моря.

Джерело фото: google.com

ПОВНЕ АБО ЧАСТКОВЕ КОПІЮВАННЯ МАТЕРІАЛУ БЕЗ ПИСЬМОВОЇ ЗГОДИ РЕДАКЦІЇ ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ ТА ВВАЖАЄТЬСЯ ПОРУШЕННЯМ АВТОРСЬКИХ ПРАВ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Зібрали у цьому розділі для вас усе найцікавіше. Cтатті, огляди новини, - усе, що активно читали на нашому сайті, коментували і поширювали читачі у соціальних мережах. Тут точно знайде щось, що почитати.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,80
39,84
EUR
42,82
42,88
PLN
9,82
9,87
Оголошення
live comments feed...