• Головна
  • Музику, скульптуру й балет об`єднають для підтримки реставрації творінь Іоана Пінзеля
14:16, 29 травня 2019 р.

Музику, скульптуру й балет об`єднають для підтримки реставрації творінь Іоана Пінзеля

4 червня о 20:00 у фойє Львівської національної опери відбудеться яскрава мистецька подія Львова, яка об'єднає музику, скульптуру й балет, і покликана привернути увагу до реставрації творінь геніального митця Іоана Пінзеля (1707-1761).

Відвідувачам Опери представлять роботи Конкурсу скульптур «Натхненні Пінзелем», авторства таких митців, як: Іван Самотос, Петро Старух, Віктор Проданчук, Ярослав Костко, Володимир Цісарик, Павло Бондар, Тарас Данилюк, Василь Бабій, Володимир Семків, передає кореспондент сайту 032.ua.

Скульптура, що здобуде перемогу у конкурсі, буде виготовлена в повний зріст і подарована місту.

Поки усі охочі оглядатимуть експозицію та спілкуватимуться з відомим митцями, зможуть насолодитися звучанням камерної музики. Згодом у Дзеркальній залі відбудеться унікальна постановка балету «ЛЮДИНА, або Містерія Майстра Пінзеля».

Читайте також: “Золоті яблука” ІвониЛобан, або Як львів’янка разом з Пінзелем рятує храм у Годовиці

Як зазначають організатори, балет створений, як візії про видатного Майстра, який певний час жив і творив у Львові. Скульптор Іоан Пінзель (1707-1761) – яскравий представник пізнього бароко і рококо. Для його творів характерна велика емоційність і динаміка, надання створеним формам життєвих рис. 

До створення балету долучилися: Юрій Ланюк (музика), Тарас Возняк (лібрето), Василь Вовкун (режисура), Оксана Литвиненко (віолончель), заслужений артист України Сергій Наєнко (хореограф-постановник), Алла Федоришин (сценограф). Організатор заходу: «Арт Студія Івони Лобан».

Подія відбувається в рамках проекту "Під Зорею Пінзеля", який був створений у 2017 році. Основна його мета - популяризація творчості геніального українського скульптора XVIII ст. - Іоана Георгія Пінзеля. Одним із найважливіших напрямків проекту є привернення уваги до костелу Всіх Святих у селі Годовиця, що з 1974 року перебуває в аварійному стані, навіть без даху. Саме в цьому храмі був розташований найвідоміший вівтар, створений Майстром: вівтар, який підкорив Лувр.

Читайте також: “Натхненні Пінзелем”: як для львів’ян відкривають “українського Мікеланджело”, - ФОТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Спецтема
Зібрали у цьому розділі для вас усе найцікавіше. Cтатті, огляди новини, - усе, що активно читали на нашому сайті, коментували і поширювали читачі у соціальних мережах. Тут точно знайде щось, що почитати.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...