• Головна
  • 7 місць у Львові, де можна попрацювати з комфортом
09:23, 27 травня 2019 р.

7 місць у Львові, де можна попрацювати з комфортом

Часто буває так, що у вихідний день хочеться посидіти за комп'ютером, але не вдома, змінити обстановку або ж потрібно провести ділову зустріч, а офісне приміщення для цього не підходить... У Львові є місця, так звані "коворкінги", де можна це зробити  безкоштовно або за символічну плату.

Журналістка 032.ua підготувала для читачів добірку з найпопулярніших місць у Львові, де можна "уповільнити" час, у спокої знайти натхнення для нових справ чи проектів та попрацювати.

Кафе-вітальня Центру міської історії

7 місць у Львові, де можна попрацювати з комфортом, фото-1

Цікаве і оригінальне місце у Львові, яке поки немає аналогів. Кафе-вітальня поєднує у собі кілька функцій та різні простори: безалькогольний бар, місце для тихого відпочинку, читальня та виставковий зал – кожен відвідувач зможе обрати, який формат перебування в кафе-вітальні йому найбільше до вподоби.

Кафе-вітальня є нейтральним мультифункціональним простором, що легко надається для зустрічей, подій, проектів різних форматів. Тут можна провести час у спокійній атмосфері, читаючи свіжі випуски авторитетної світової періодики. З іншого боку – призначити ділову зустріч або просто подискутувати зі своїм візаві. Великий стіл у другому залі кафе-вітальні дозволяє проводити зустрічі (до 8/12 осіб) - брейнстормінґи, дискусії, перерви на каву.

Де? Вулиця Академіка Богомольця, 6/2.

Скільки? Безкоштовно.

CoMMuna – Коворкінг у Львові

7 місць у Львові, де можна попрацювати з комфортом, фото-2

Простір coMMuna працює за принципом "усе включено". Це перше Антикафе у Львові: тут ви не платите за послуги, а лише за час перебування. Для комфортної роботи відвідувачів діє функція оренди залу. Тут можна проводити бізнес-зустрічі, конференції тощо. Одночасно ця зала вміщає до 60 осіб. У коворкінгу встановлені стаціонарні комп’ютери, є постійний доступ до Інтернету. Ті, хто бажає відпочити, можуть пограти у настільні ігри, почитати книгу або виконати улюблений хіт на музичних інструментах. Якщо маєте ідеї щодо організації заходів: фотовиставок, презентацій, конференцій, обговорень та іншого – тут вам допоможуть у їх проведенні.

Де? 2-й поверх, Галицька вулиця, 1.

Скільки? 56 – грн, наступна година – 32 грн, денний абонемент – 200 грн, нічний абонемент – 250 грн, абонемент з 00:00 до 06:00 – 150 грн, добовий абонемент – 350 грн, тижневий абонемент – 1000 грн.

Наукова бібліотека Львівського національного університету імені Івана Франка

7 місць у Львові, де можна попрацювати з комфортом, фото-3

Фото: Мелісса Жаботинська

Наукова бібліотека Львівського національного університету імені Івана Франка, сучасний головний корпус якої знаходиться на вулиці Драгоманова, 5 – без сумніву є однією з найдавніших бібліотек України. У жовтні 2008 бібліотека, яка розпочинала свою історію як навчальна книгозбірня школи при єзуїтському колегіумі, відзначила своє 400-річчя. Нині Наукова бібліотека Львівського університету налічує понад 3 млн. книг та обслуговує понад 40 тис. читачів. До її складу входять 13 відділів, 20 секторів, 10 факультетських бібліотек, 3 – в гуртожитках.

Атмосфера бібліотеки сприяє роботі та натхненню, що цікаво серед читачів цієї бібліотеки були і майбутній гетьман України Богдан Хмельницький, і, за припущеннями деяких дослідників, майбутній митрополит Київський і Галицький св. Петро (Могила), звідси вирушав у багатолітні мандри 1724 р. Василь Григорович-Барський.

Де? Вулиця Драгоманова, 5.

Скільки? Вхід за читацьким квитком.

Перша львівська медіатека

7 місць у Львові, де можна попрацювати з комфортом, фото-4

Медіатека – це поєднання книгозбірні новітніх видань, колекції аудіо- та відеодисків, електронних книжок та інтерактивного простору. У медіатеці функціонують три зали для відвідувачів, де люди можуть почуватися вільно і реалізовувати свої ідеї. По-перше, це медіа-хол – великий зал, у якому зберігаються основні фонди. Також у цій залі є невеличкий стелаж із книжками (понад 1000 видань), а ще  тут є як аудіо-, так і відеодиски.

Друга кімната – кінозал, який функціонує як невеличкий домашній кінотеатр. Наступна кімната – "Гравіта" – місце, що виконує функцію майстерні, тут часто відбуваються тренінги, воркшопи, майстер-класи із декоративно-прикладного мистецтва. Крім того, тут, як і в холі, проводять виставки. Зазвичай із 11-ї до 18-ї відвідувачі приходять у медіатеку, щоби просто попрацювати, посидіти в інтернеті й пошукати потрібну інформацію. А після 18-ї у нас відбуваються цікаві заходи.

Де?вулиця Мулярська, 2А.

Скільки? Безкоштовно.

Центр Митрополита Андрея Шептицького

7 місць у Львові, де можна попрацювати з комфортом, фото-5

Центр Митрополита Андрея Шептицького – ресурсно-інформаційний центр Українського католицького університету, що об’єднує навчальні аудиторії, публічний культурний простір, конференц-зали, дитячу зону, кафе, книжкову крамницю, виставкову зону, адміністративні приміщення та бібліотеку. 

Четвертий поверх називають зоною коворкінгу – тут можна знайти зручні місця для читання, роботи за комп’ютером та командної роботи. В правій частині розташовані навчальні аудиторії. На третьому поверсі, так само справа, розмістили навчальні аудиторії та відділ студентського життя. Зліва – бібліотечна частина, у якій є єдина закрита зона – зі стародруками. Їх можна отримати лише замовивши у бібліотекаря. Решта книг у Центрі – у вільному доступі. Також на третьому поверсі є зона з комп’ютерами. Перший поверх відкритий для всіх відвідувачів, навіть для тих, хто не оформив абонемент і не є студентом чи працівником УКУ.  

Де? Вулиця Стрийська, 29.

Скільки? Вхід у сам Центр безкоштовний, у бібліотеку - за платним читацьким квитком (40 грн/день, 200 грн/тиждень, 750 грн/місяць, діють знижки для студентів і викладачів УКУ).

URBAN бібліотека

Це креативний бібліотечний простір в центрі міста, що поєднує різні функції: сучасної книгозбірні, коворкінгу, затишної кав’ярні, творчого майданчика, експозиційної зали. Ця локація збирає урбан-активістів, митців і письменників, дизайнерів і архітекторів, представників різних громадських організацій. Тут відбуваються лекторії та зустрічі з архітекторами різних країн, воркшопи з облаштування окремих районів міста, навчання роботи з програмним забезпеченням для дизайнерів, обговорюються питання вело-інфраструктури міста та презентації проектів перебудови вулиць тощо.

В URBAN бібліотеці відбуваються регулярні кіноперегляди і навіть музичні концерти та імпровізації. Фонд бібліотеки налічує понад 30 000 книг, серед яких художня спеціалізована література: класика світової та української літератури, найсвіжіші українські переклади та сучасні українські автори, а також книги з історії архітектури та мистецтва, урбаністики, альбоми репродукцій видатних художників та книги про колекції музеїв світу.

Де? Вулиця Устияновича, 4.

Скільки? Безкоштовно.

Наукова бібліотека імені Стефаника

Хоч ця будівля знаходиться майже в самому центрі нашого міста, на перехресті транспортних магістралей, зайшовши на її подвір’я, здається ніби час зупиняється і вас охоплює внутрішній спокій. Бібліотека – потужний інформаційний і науково-дослідний центр, фонди якої налічують більше 7 млн. одиниць. Гордістю і окрасою бібліотеки є збірка української та зарубіжної періодики XIX-XX ст. Виготовити сюди читацький квиток можна безпосередньо у бібліотеці з понеділка по суботу. 

Де? Вулиця Стефаника, 2.

Скільки? Вхід за читацьким квитком.

Читайте також: 10 крутих ді-джеїв зі Львова, музика яких вам сподобається

Фото з відкритих джерел.

Повне або часткове копіювання матеріалу забороняється та вважається порушенням авторських прав

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032 #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,14
39,20
EUR
42,65
42,75
PLN
9,89
9,94
Оголошення
live comments feed...