• Головна
  • Куди піти на православний Великдень 2019 у Львові
22:03, 23 квітня 2019 р.

Куди піти на православний Великдень 2019 у Львові

У неділю, 28 квітня, українці святкуватимуть православний Великдень: усі заборони, які діяли під час посту, зникають, тож можна трохи розслабитись і культурно відпочити з родиною.

Аби зробити ваше дозвілля приємнішим, кореспондент сайту 032.ua зібрав перелік подій у Львові, які варто відвідати на православний Великдень 2019.

Діти 2000-х: Vova zi Lvova

Куди піти на православний Великдень 2019 у Львові, фото-1

На Великодню забаву зі Штатів приїде місцева легенда районного хіп-хопу - Вова зі Львова. Тож у неділю всі охочі матимуть змогу потанцювати під Галицько-Волинський реп. А також будуть грати діджеї: T-One, Taras Dmytriv і Machitas Taras Muchychka.

Де? FESTrepublic (Старознесенська, 24).

Коли? 28 квітня з 21:00 до 03:00.

Скільки? 150-350 гривень.

Великдень у Шевченківському Гаю 2019

Куди піти на православний Великдень 2019 у Львові, фото-2

28 - 29 квітня у Шевченківському гаю проходитиме чимало мистецьких та інтерактивних подій, зокрема, співатимуть гаївки, влаштовуватимуть майстер-класи, смакуватимуть великодніми стравами. У рамках Фестивалю працюватиме кілька локацій-святкових галявин, де і дорослі, й малі знайдуть розвагу на свій смак.

Де? Музей народної архітектури і побуту "Шевченківський гай" (вулиця Чернеча Гора, 1);

Коли? 28 квітня;

Скільки?  Дорослий – 40 гривень; дитячий  20 гривень (дітям віком до 6 років вхід безкоштовний).

Фестиваль Писанок у Львов

Куди піти на православний Великдень 2019 у Львові, фото-3

Під час Фестивалю Львів перетвориться на Музей Писанки під відкритим небом, де з різних матеріалів будуть створюватися та оздоблюватися писанки. Кожен охочий зможе приєднатися до загальноміського фестивалю – потрібно лише створити власну писанку та виставити її для загального огляду. 

Де? Площа Музейна;

Коли?  28 квітня - 5 травня о 11:00;

Скільки? Безкоштовно.

Великодній ярмарок 2019

Куди піти на православний Великдень 2019 у Львові, фото-4

Для відвідувачів підготують чимало пасхальних сувенірів, арт-майстерню, великодній сніданок, квіткові інсталяції, колоритні та автентичні подарунки. Окрім цього, організатори оновлять гастрономічний сектор.

Упродовж усієї роботи ярмарку львів’ян та гостей міста запрошують відвідати Великодню майстерню, де кожен охочий зможе стильно задекорувати власний святковий кошик або ж придбати вже готовий, оздоблений флористами-фахівцями. Окрім того, можна буде взяти участь у безкоштовних майстер-класах із писанкарства, гончарства та виготовлення ляльок-мотанок.

Де? Проспект Свободи (площа перед Львівським національним академічним театром опери та балету імені Соломії Крушельницької);

Коли?  28 квітня;

Скільки? Безкоштовно.

Органний ланч. Французька органна музика

Куди піти на православний Великдень 2019 у Львові, фото-5

Органістка Олена Мацелюх даруватиме гостям концерту музику Сезара Франка, Леона Боельманна, Каміля Сен-Санса, Олів’є Мессіана, Олександра Гільмана та П’єра Кушеро. Тут ви зможете відчути настроєвість чарівної Франції.

Де? Львівський органний зал (вул. Степана Бандери, 8).

Коли? 28 квітня о 14:00.

Скільки? 50-150 гривень.

Вечірня Гаївка

Куди піти на православний Великдень 2019 у Львові, фото-6

Смачна подія до вашого столу-піст закінчився, а весела забава розпочинає свою вечорницю прямо тут і зараз. Щоб потрапити на дійство, вам потрібно лише спуститись декілька кроків до простору ЦЕХ - Цікаві Експерименти Художників - і ви на місці. Організатори вирішили продовжити свято Гаївок, тому збирають до купи, створюють справжнє свято танцю під компіляції від місцевих діджеїв:
Adrian Fisher Adrian Fisher, Chetty Thomas Danik Heletiy, Ryabinin Jenya Ryabinin, Boy Volodymyr Boyko.

Де? ЦЕХ (вулиця Мучна, 32);

Коли? 28 квітня о 21:30.

Скільки? 200 гривень.

Вечірка Bass:is x Survey (DE)

Куди піти на православний Великдень 2019 у Львові, фото-7

Вперше в Україні буде резидент легендарних лейблів Metalheadz та Dispatch Recordings – drum&bass проект Survey (Берлін). Підтримувати вібрації в цю ніч буде, учасник Versus батлу та Лондонських grime вечірок The Mine – MC NO LIMIT. Лайн-ап: Survey (Berlin), [Metalheadz, Dispatch Recordings, Flexout Audio]
MC NO LIMIT (London), [Versus Battle, GREEN PARK GANG]. Локальний сапорт: Derrick FunkMasters (Hospital Records, RAM Records, MedSchool), M.Justa (Invisible Recordings, Division Recordings. Bass:is), Evoi (Bass:is), Inva (Bass:is), 74dek (Bass:is).

Де? Underground Club (вул. Коперника, 17);

Коли? 28 квітня о 22:00;

Скільки? 180 гривень.

Виставка "Paris… Весняна зустріч"

Куди піти на православний Великдень 2019 у Львові, фото-8

Набережна Сени, Булонський ліс, вулички Монмартра, силуети Нотр-Дама, церква Св. Северина і обличчя парижанок збереглись на живописних полотнах та графічних аркушах як пам’ять про зустріч із Парижем. Одо Добровольський і Цуґухару Фуджіта, Кароль Мондраль і Микола Глущенко, Генрик Кжижановський і Станіслав Камоцький – ось неповний перелік авторів, представлених на виставці, чиї твори зберігаються у фондах Львівської національної галереї мистецтв імені Б. Г. Возницького.

Де?Палац Потоцьких / Відділ Львівської галерея мистецтв. Мистецтво XIV-XVIII ст. (вул. Коперника, 15);

Коли?  28 квітня з 12:00 до 17:00;

Скільки? 70 гривень.

Виставка "Quadragesima. Символи орнатів Великого посту"

Куди піти на православний Великдень 2019 у Львові, фото-9

На виставці представлені пам’ятки XVIII–XX століть: орнати, далматики, столи, маніпули. Також предмети, які використовують в літургійному дійстві: бурси, вельони (покрівці). Організатори мали за мету розповісти про символи Страстей Христових, які зображено на літургійних тканинах, їхнє значення, пояснити що таке орнат, його кольорову гаму, види. Тут можна ознайомиться з образною символікою усього земного життя Ісуса Христа – від його народження до Воскресіння. 

Де?Львівський музей історії релігії (пл. Музейна, 1);

Коли?  28 квітня з 10:00 до 18:00;

Скільки? 50 гривень.

Виставка "Мій Sacrum"

Куди піти на православний Великдень 2019 у Львові, фото-10

В експозиції представлені живописні роботи трьох сучасних українських митців: Галини Новоженець, Оксани Андрущенко та Ігоря Романка. У живописі Оксани Андрущенко сфера Sacrum охоплює щоденний предметний світ і надає йому одухотворення та піднесення. Глеки і джезви говорять про небуденне, про світ і космос. Містерія світу і незбагненна таємниця – у творах Галини Новоженець. Сакралізація живописного простору полотен Ігоря Романка – велична божественна дійсність, хиткий місток між небом і землею, невидима межа між земним і неземним світом – створюють відчуття вічності, минущості і скінченності одночасно. 

Де?Українське мистецтво ХХ ст. Відділ НМЛ ім. Андрея Шептицького (вул. Драгоманова, 42);

Коли?  28 квітня з 10:00 до 18:00;

Скільки? 25 гривень.

The Disco Egg

Куди піти на православний Великдень 2019 у Львові, фото-11

Великодня вечірка від Night Ambassadors. У програмі: The Disco Egg W/ , Varlam, Valeri Cassi (Kyiv), Skyhook.

Де? Театр пива "Правда" (площа Ринок, 32);

Коли?  28 квітня з 21 до 03:00;

Скільки? 150 гривень.

Великдень на Жидачівщині

Куди піти на православний Великдень 2019 у Львові, фото-12

Уже четвертий рік поспіль фондосховище Музею відкриває запасники, щоб виставити найкращі експонати під гаслом "Великдень нас єднає". Фондова збірка Музею нараховує 480 експонатів, які походять зі сіл Жидачівщини, що на Львівщині, і частково зі сіл Івано-Франківського району. Основну частину експонатів було зібрано у 1970-80-х рр. завдяки працівниці Музею Ользі Фаустинівні Ільків – багатолітньому політв’язневі радянських таборів.

Де?Шевченківський гай (вул. Чернеча Гора, 1);

Коли?  28 квітня з 10:00 до 17:00;

Скільки? 40 гривень.

Читайте також: 10 цікавих подій цього тижня, вартість яких не перевищує 100 гривень

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032 #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Спецтема
Зібрали у цьому розділі для вас усе найцікавіше. Cтатті, огляди новини, - усе, що активно читали на нашому сайті, коментували і поширювали читачі у соціальних мережах. Тут точно знайде щось, що почитати.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,70
39,78
EUR
42,65
42,75
PLN
9,86
9,91
Оголошення
live comments feed...