• Головна
  • 10 цікавих подій цього тижня, вартість яких не перевищує 100 гривень
10:32, 23 квітня 2019 р.

10 цікавих подій цього тижня, вартість яких не перевищує 100 гривень

032.ua розповідає про найцікавіші події цього тижня, які можна відвідати у Львові безкоштовно або не витративши більше сотні гривень.   

Фестиваль фантастичного кіно "Best Sci Fi"

10 цікавих подій цього тижня, вартість яких не перевищує 100 гривень, фото-1

Фестиваль фантастичного кіно – це добірка з 8-ми короткометражних фільмів про штучний інтелект, космічні місії, часові петлі та інші популярні фантастичні теми. У рамках Фестивалю фантастичного кіно ви побачите неймовірні історії, які можуть стати реальністю вже за кілька десятиліть або навіть років. Новітні технології стали невід’ємною частиною нашого життя, а світ змінюється щодня та дивує нас щохвилини. Тут можна спробувати зазирнути в непередбачуване майбутнє.

Де? Кінопалац (вулиця Театральна, 22);

Коли?  з 22 по 24 квітня з 19:00 до 21:00;

Скільки? 85-95 гривень.

Відкриття виставки Андрія Сагана "ВзаємнаДІЯ"

10 цікавих подій цього тижня, вартість яких не перевищує 100 гривень, фото-2

Саме ідея взаємодії елементів лягла в концепцію написання серії полотен представлених на виставці "ВзаємнаДІЯ". Взаємодія одна з основних складових розвитку і руху вперед. До прикладу: тeлeфон – це те, що супроводжує нас щодня і є нeвід'ємною складовою нашого життя. Цей пристрій, в актуальному вигляді, був створений такою кількістю людей, що більшість з них навіть не знає існування про одне-одного. Тепер робота усіх цих людей зконцентрована в єдиному пристрої.

Комбінування – цe шлях до створeння такого продукту який щe 100 років тому людина нe могла й уявити. Екзо-протези, логістика вeликих підприємств, навіть звичайний білий листок паперу – все будується на комбінаціях, взаємодії різних ідeй та винаходів. 

Де? Львівський палац мистецтв (вулиця Коперника);

Коли? 23 квітня о 17:00;

Скільки? Вхід вільний.

Відкриття виставки "Натхненні Пінзелем"

10 цікавих подій цього тижня, вартість яких не перевищує 100 гривень, фото-3

Видатні художники України створили роботи на тему: "Натхненні Пінзелем". Свій шлях виставка почала 16 вересня 2017 року в Палаці Потоцьких. Протягом двох років колекція картин поновлювалась і подорожувала. За цей час вона встигла об‘їхати пів України. Відкривала "Дні Пінзеля" в Бучачі, відвідала Червоноград, була на Сході України у містах Рубіжне і Сєвєродонецьку. Виставку проводять з метою привернення уваги до напівзруйнованого храму в Годовиці.

Де? Львівський органний зал (вулиця Степана Бандери);

Коли? 23 квітня о 17:00;

Скільки? Вхід вільний.

Лекція "Крейґ Кілбургер проти: Всесвітня відповідальність 12-річного хлопчика"

Уперше коротку документальну стрічку про Крейґа Кілбургера зняли, коли йому було всього 15 років. На той час канадійський підліток уже 3 роки брав активну участь у боротьбі проти дитячого рабства по всьому світу. 

Крейґ став засновником всесвітньовідомого руху Free the Children Organization. Він почав власну історію в 12 років, і досі змінює планету власноруч. Сьогодні Кілбургер є засновником ще одного успішного міжнародного руху ME to WE. Він – один з найпопулярніших спікерів TED, його впливовість часто порівнюють із політиками й політикинями найвищої ланки. А все через те, що одного ранку 12-річному підлітку стало не все одно. Саме цю історію у своїй лекції проаналізує головна редакторка "Видавництва Старого Лева", письменниця Мар'яна Савка.

Де? Галерея Дзиґа / Dzyga (вулиця Вірменська, 35);

Коли? 23 квітня о 19:00;

Скільки? Вхід вільний.

Поезія музики у Львові: органний перформанс Бааль та Плентеля

10 цікавих подій цього тижня, вартість яких не перевищує 100 гривень, фото-4

Орган і франкомовна поезія – разом. До Львова 23-го квітня завітають митці зі Швейцарії та Франції – органістка та композиторка Аврора Бааль та сценічний декламатор Емманюель Плентель.

У рамках року французької мови в Україні музиканти підготували нетипову органну програму: звучатимуть твори композиторів Швейцарії, Канади, Франції, Марокко та Бельгії, серед яких шедеври Е. Саті, А. Онеґґера, О. Мессіана. Доповнить їх декламація поезії від Еммануеля Плентеля  французького митця, відомого своїми експериментами з мелодією та словом.

Де? Львівський органний зал (вулиця Степана Бандери);

Коли? 23 квітня о 19:00;

Скільки? 50-150 гривень.

Відкриття виставки "Простір і зміст"

10 цікавих подій цього тижня, вартість яких не перевищує 100 гривень, фото-5

У Палаці мистецтв відбудеться виставка студентів коледжу ім. Івана Труша. На ній молоді художники представлять свої творчі експременти на тему "Простір і зміст". Художники виразили власне бачення і передали його на полотні, склі, папері та фотографії. Це унікальна можливість спостерігати за тим, як формується молоде покоління митців у Львові.

Де? Львівський палац мистецтв (вулиця Коперника);

Коли? 24 квітня о 16:00;

Скільки? Вхід вільний.

Презентація книжки "Мости Олега Лишеги"

10 цікавих подій цього тижня, вартість яких не перевищує 100 гривень, фото-6

Тарас Пастух та Василь Ґабор презентуватимуть монографію, де розглянуто вірші Олега Лишеги – одного з найбільш знакових українських модерних поетів другої половини ХХ ст. У ній автор робить спробу реконструювати культурний дискурс, в якому ця поезія постала, простежити її основні ознаки та філософсько-естетичні тенденції. Для тих, хто поціновує справжню модерну поезію загалом і творчість Олега Лишеги зокрема.

Де? Музей етнографії та художнього промислу (проспект Свободи, 15);

Коли? 24 квітня о 17:00;

Скільки? Вхід вільний.

Great Britain 2019. Короткометражки від Wiz-Art

10 цікавих подій цього тижня, вартість яких не перевищує 100 гривень, фото-7

Сміливі, актуальні, серйозні та грайливі роботи, що розкривають підсвідоме людини сьогодні і розкажуть про Британію більше, ніж випуски новин та заголовки у газетах. Як сучасні кінематографісти рефлексують на події Brexit? Про що дискутує британське суспільство в останні роки? Це і навіть більше у підбірці від Wiz-Art.

Де? Кінопалац (вулиця Театральна, 22);

Коли? 24 квітня о 19:00;

Скільки? 80 гривень.

Перформанс "Cassandra" у театрі Гершом

10 цікавих подій цього тижня, вартість яких не перевищує 100 гривень, фото-8

Касандра – міфічна постать, наділена даром бачити майбутнє. Але через те, що вона прогнівила Аполлона, ніхто не повірив жодному її слову. Проект "Cassandra" акцентує увагу на темі позбавлення жінок їх голосу, у минулому та сьогоденні. Події, які відбуваються відразу після Троянської війни, можуть легко перетворитись у нашу повсякденність. У перформансі використано тексти Лесі Українки.

Де? Театр Гершом (Заводська 31, 5 поверх);

Коли? 24 квітня о 19:30;

Скільки? 100 гривень.

Концерт Jazz Call Sextet

10 цікавих подій цього тижня, вартість яких не перевищує 100 гривень, фото-9

Horace Scope – один з кращих альбомів джазового піаніста та композитора Хораса Сільвера одного з перших джазменів, який творив у стилі хард-боп робивши акцент на фанкове звучання та мелодичні імпровізації. Вперше у Львові цей альбом виконає Jazz call sextet.

Де? Галерея Дзиґа / Dzyga (вулиця Вірменська, 35);

Коли? 25 квітня о 20:00;

Скільки? Вхід вільний.

Нагадаємо, більше інформації про культурні події у Львові доступно у розділі "Афіша" на нашому сайті.

Читайте також: "Blog 360": як команді львів'ян вдалося створити україномовний проект про подорожі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #032 #новини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Зібрали у цьому розділі для вас усе найцікавіше. Cтатті, огляди новини, - усе, що активно читали на нашому сайті, коментували і поширювали читачі у соціальних мережах. Тут точно знайде щось, що почитати.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,20
EUR
42,65
42,75
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...