• Головна
  • У Львові пропонують встановити ще один пам'ятник Іванові Франку
20:14, 20 березня 2019 р.

У Львові пропонують встановити ще один пам'ятник Іванові Франку

Нещодавно львів'янин Юрій Гузенко висунув пропозицію встановити у Львові бронзовий пам'ятник українському поету, письменнику, перекладачу, громадському діячеві - Іванові Франку.

Відповідну ідею автор виклав у електронній петиції на Єдиному сайті місцевих петицій, передає кореспондент сайту 032.ua.

Юрій Гузенко пропонує встановити пам'ятник Франкові у повний зріст на площі його імені у Львові, у класичному стилі.

"Вважаю, що така особистість, як Франко заслуговує на пам’ятник у повний зріст в кращих європейських традиціях. Для прикладу можуть слугувати пам’ятники Адамові Міцкевичу у Кракові, Фрідріху Шиллеру в Штутгарті, Александру Дюма в Парижі та багато інших", - зазначив автор петиції.

Читайте також: Як проголосувати на виборах не за місцем прописки, - ІНСТРУКЦІЯ

При цьому, львів'янин зазначає, що новий пам'ятник має стати альтернативою радянському пам'ятнику Франкові з рожевого граніту, що стоїть на площі біля центрального корпусу Львівського національного університету.

Станом на нині, вказану петицію ще ніхто не підписав. Зазначимо, що для розгляду пропозиції у Львівській міськраді, вона має набрати 500 підписів львів'ян за 60 днів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Спецтема "Петиції" створена на сайті 032.ua для того, щоб інформувати наших читачів про те, які петиції створюють львів’яни та які вимоги чи пропозиції вони висувають.

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,02
43,12
PLN
9,89
9,92
Оголошення
live comments feed...