• Головна
  • Львівська міськрада таки пішла на "мирову" із недобросовісним забудовником
11:22, 12 березня 2019 р.

Львівська міськрада таки пішла на "мирову" із недобросовісним забудовником

11 березня на сесії Львівської міськради підтримали ухвалу про укладення мирової угоди між ТзОВ "Каньйон" та Інспекцією ДАБК у м. Львові.

За цю ухвалу проголосувало 42 депутати, передає кореспондент сайту 032.ua.

При цьому, мирову угоду укладатимуть на стадії виконання рішення Львівського окружного адмінсуду, який зобов'язав забудовника знести самочинно зведену споруду.

Директор юридичного департаменту міськради Гелена Пайонкевич мотивувала це рішення тим, що всі квартири у забудові є продані, і люди, які повністю оплатили свої внески, не мають змоги отримати житло.

Станом на нині, у ЛМР уже погодили зміни до детального плану території, згідно з якими, на ділянці забудови - по вул. Шевченка, 307а, дозволили будувати багатоквартирні житлові будинки. Забудовник уже звів дві секції будівництва, третя - на початковій стадії.

Читайте також: У Львові буревій проламав дах у будинку та понищив припарковану автівку, - ФОТО

З усього житлового комплексу Львівській міськраді передадуть дві квартири, що становлять 10% від збудованих об'єктів. Йдеться про одну однокімнатну квартиру на першому поверсі (площа - 51,5 кв.м) і одну двокімнатну квартиру на першому поверсі (площею 68,6 кв.м). Решту забудовники будуть сплачувати інвестиційними внесками.

Слід зазначити, що забудоник, який уже звів дві секції на Шевченка, 307а - відмовився продовжувати свою роботу, відтак, замість нього інші корпуси буде завершувати інший забудовник.

Нагадаємо, 2003 року компанія "Каньйон" отримала в оренду від міста земельну ділянку по вул. Шевченка, 307а у Львові під автостоянку. У 2015 році підприємство знову орендувало землю на 10 років, але тепер - для будівництва готелю. Після того, як забудовник отримав дозвільні документи на готель, почав будувати житлові будинку. 2017 року Господарський суд постановив знести самочинно зведену споруду. Втім, до 2018 року ситуація не зрушила з мертвої точки, і Львівська міськрада пішла “на мирову” із забудовником, узаконивши самовільно зведені багатоповерхівки.

Читайте також: На площі Ринок влаштували перформанс із болотом, - ФОТО, ВІДЕО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,81
39,85
EUR
42,82
42,86
PLN
9,85
9,87
Оголошення
live comments feed...