• Головна
  • Львівський "ляльковий": театр по-дорослому і "бейбі-театр"
22:11, 20 лютого 2019 р.

Львівський "ляльковий": театр по-дорослому і "бейбі-театр"

Львівський театр ляльок змінив напрямок розвитку та активно працює над перетворенням у простір як для дітей, так і для дорослих.

Як розповіли 032.ua у прес-службі театру, зараз команда поставила перед собою виклик - довести, що мистецтво ляльок підходить не лише для дошкільнят, а персонажі можуть говорити і на дорослі теми.

Насамперед, у театрі змінили стратегію, тепер вікова аудиторія "від 3-х до 103-х". І для кожного глядача тут шукають підхід, оновлюючи репертуар.

За останні два роки у репертуарі "Лялькового" з'явилося п'ять нових вистав: еко-мандрівка режисерки Ірини Ципіної "Знайдена лялька", що вчить правильно сортувати сміття й берегти природу; "Золоторогий олень" Сергія Брижаня, де поєднується карпатський фольклор і сучасна сценографія; вистави "Витівки Лиса Микити" і "Таємниця Лісовичка" режисера Володимира Підцерковного, а також "Святкові сни" режисерки Яни Титаренко.

Читайте також: 9 собачок і 4 кицьки чекають на добрих господарів у ЛКП “Лев”, - ФОТО

Окрім цього, театр почав активно спілкуватись з своїми глядачами та проводити промо-акції, як-то: "Сувора вечірка", присвячена Дню батька та налагодженню відносин між батьками та дітьми, "Чаювання з ляльками" - захід-квест, де учасники змогли позмагатись між собою, взяти участь у майстер-класах з мистецтва з ляльковедення, а також "Міні арт-фест на площі Данила" - акція на підтримку реконструкції площі біля театру.

Влітку 2018-го року вперше у театрі був організований літній табір для дітей, в якому впродовж 3-х тижнів дітлахи мали нагоду пройти експрес-курс "маленьких акторів театру ляльок", навчились виготовляти маріонетки, спробувати себе у ролі драматургів, режисерів та акторів-лялькарів.

Зараз у театру з'явився оновлений сайт, свій бренд-бук, сувенірна продукція, а також новий дизайн афіш до вистав. У холі виставили також портрети колективу театру: усі світлини є у двох варіантах - для дорослих та для дітей.

Навесні театр планує відкриття малої сцени, яка готується для ще одного напрямку, такого, як "бейбі-театр".

Читайте також: Львів'ян запрошують на міжнародну виставку безпредметного мистецтва

"Цей проект розрахований для дітей від 0 до 3-х років. Суть його в тому, що дітям нічого не заборонятимуть. Вони зможуть бавитися, зможуть взяти ляльку в руки, але при цьому буде присутній елемент гри театру, атмосфери, змін світла, звуку, безпечне середовище, де їх нічого не лякає. Адже зазвичай є стереотип, що вистави театру ляльок розраховані на аудиторію 3 -5 років. Ми вважаємо, що театр має бути цікавий, багатоплановий не тільки для дошкільного віку, а й для всіх вікових категорій. Той хто приходить має повністю віднайти в театрі своє естетичне та інтелектуальне збагачення", - розповіла директорка Львівського обласного театру ляльок, Уляна Мороз.

У театрі незабаром також має відкритися вечірня сцена. Зараз такий проект реалізується спільно з "Театром у кошику", а постановка за твором "Танго смерті" Юрія Винничука має розпочати суто "ляльковий" проект.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #театр #ляльки
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...