• Головна
  • Біля парку Франка не буде підземних сміттєвих контейнерів: де їх хочуть встановити
18:06, 13 грудня 2018 р.

Біля парку Франка не буде підземних сміттєвих контейнерів: де їх хочуть встановити

До кінця року у Львові на вулиці Словацького, 18 (неподалік від входу в парк Франка) компанія "Грінера Україна" мала облаштувати підземні контейнери для збору твердих побутових відходів.

Як розповів у коментарі для 032.ua помічник керівника підприємства "Грінера Україна" Тарас Колодій, зараз локація, де будуть встановлювати підземні контейнери, змінилася. Їх не встановлюватимуть на вул. Словацького, оскільки не було погодження з рядом структур, чиї комунікації там проходять - це газ, водопостачання й водовідведення, "Укртелеком" та ін.

Підземні контейнери, візуалізація

Підземні контейнери, візуалізація

Зараз компанія шукає інші місця для встановлення. Зупинилися на двох варіантах: біля пам'ятника Королю Данилу Галицькому та на пл. Соборній, 14.

"Рішення щодо Соборної, 14 розглядатимуть на виконавчому комітеті Львівської міськради 14 грудня. На кожну ділянку компанія повинна отримати містобудівні умови та обмеження для встановлення контейнерів. Також будуть відповідні погодження зі всіма структурами, чиї комунікації проходять на тій ділянці, збори дозвільних документів", - зазначив Тарас Колодій.

Читайте також: Засніжений Львів: 20 атмосферних зимових світлин міста

Самі контейнери уже прибули до Львова і розташовані на базі "Грінери" по вул. Богданівській, 11. Якщо завтра затвердять майданчик на пл. Соборній, там встановлять чотири підземних контейнера: два - на змішані відходи (об'ємом по 5 куб.м), один - на вторсировину і один - на скло. 

"Один підземний контейнер повністю заміняє чотири чорних наземних контейнера", - додав Тарас Колодій.

Фото: "Грінера Україна"

Фото: "Грінера Україна"

"Грінера Україна" вже має спеціальні автомобілі, за допомогою яких забиратимуть відходи з підземного майданчика - маніпулятори.

"Машина під'їжджає до майданчика, зачіпляє верх контейнера, висувається ніша, піднімається контейнер над маніпулятором, відкриваються "ворота" знизу контейнера і відходи висипаються", - пояснив процедуру представник компанії.

Читайте також: Жива чи штучна: яку ялинку обрати львів’янам до свята, - ЦІНИ, ФОТО

Середня вартість підземного контейнера - 250 тисяч гривень. У Львові їх усі встановить компанія "Грінера Україна", яка обслуговує Галицький район Львова, за власний кошт. Гроші з міського бюджету на встановлення контейнерів не використовуються.

Нагадаємо, рішення щодо встановлення підземних контейнерів для збору ТПВ на вул. Словацького у Львові погодили 19 жовтня на виконкомі ЛМР.

Повне або часткове копіювання матеріалу без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #сміття #ТПВ #відходи #Грінера #контейнери
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,20
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...