• Головна
  • У Львові розпочався конкурс юних журналістів
09:27, 30 листопада 2012 р.

У Львові розпочався конкурс юних журналістів

 29 листопада у Школі журналістики Центру творчості дітей та юнацтва Галичини відбувається другий тур обласного конкурсу друкованих видань, газет та кіностудій навчальних закладів.

Цей захід проводиться щороку і має на меті знайти талановитих молодих людей та сприяти  розбудові громадянського суспільства. Цьогоріч зголосилися взяти участь в конкурсі  25 редколегій учнівських видань Львова та області.

«Цьогорічний конкурс істотно активізує творчість юних обдарувань. Відрадно, що це помітно демонструють не лише учні навчальних закладів Львова, але й сільської місцевості. Не вперше в конкурсі беруть участь представники Радехівського, Сокальського, Бродівського, Золочівського та інших районів Львівщини. Конкурс складається з трьох етапів. На першому етапі журі, до складу якого увійшли старший редактор Львівської студії телебачення Іван Скіряк, старший редактор львівського обласного радіо Володимир Городницький та голова журі - відома поетеса Марія Людкевич,  оцінювало якість друкованих видань навчальних закладів», - каже голова оргкомітету з проведення заходу Володимир Кузик.

«Більшість газет вказує на те, що учні творчо думають, мають фантазію, проводять різноманітні конкурси, які самі ж організовують. Їхні інтерв’ю насичені змістовними запитаннями до вчителів, зокрема,  учням цікаво знати, чим захоплюються вчителі, що вони читають. Дуже приємно, що газети з районів стають  набагато цікавішими. Особливо хочеться відзначити редколегію газет «Хвилинка», «Сьогодення», «Ватра», «School lіfe». Творча індивідуальність відчувається в газеті «Золоті вікна», а розкриття важливих, актуальних тем - в газеті «Разом».  Майже у всіх газетах спостерігається покращення зовнішнього вигляду», - розповідає  Марія Людкевич.

На другому етапі конкурсу учні презентують газету, друковане видання, кінофільм, під час третього етапу представники редколегій беруть участь у творчому конкурсі, що передбачає написання на вибір журі есе, інтерв’ю, репортажу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,82
39,86
EUR
42,80
42,85
PLN
9,86
9,89
Оголошення
live comments feed...