• Головна
  • Громадський бюджет Львова 2018: ТОП-7 проектів у Сихівському районі
12:43, 7 листопада 2018 р.

Громадський бюджет Львова 2018: ТОП-7 проектів у Сихівському районі

1 листопада у Львові розпочався етап голосування за проекти, подані львів’янами на Громадський бюджет. До 15 листопада мешканці міста можуть віддати два своїх голоси за великий та малий проект, який на їхню думку, слід втілити у життя.

Сайт 032.ua відібрав найбільш цікаві проекти з поданих для реалізації на Сихові та пропонує ознайомитися з ними нижче.

Мистецький арт-простір (галерея) Центру Довженка

Громадський бюджет Львова 2018: ТОП-7 проектів у Сихівському районі, фото-1

Розвиток культурного середовища у спальному районі міста – пріоритет для Центру Довженка, - наголошує автор проекту №168 Ігор Крупей. Відтак, у приміщенні пропонують створити арт-простір, де відбуватимуться мистецькі виставки, інсталяції, зустрічі з творчими людьми України та світу. Вартість проекту: 476 тисяч гривень.

Кафе-їдальня “VYDELKA” в “Оріяні”

Громадський бюджет Львова 2018: ТОП-7 проектів у Сихівському районі, фото-2

Андрій Завербний у проекті №153 пропонує створити їдальню-кафе у ліцеї “Оріяна” по вул. Чукаріна, 3. Тут має з’явитись сучасна лінія роздачі їжі, новітня техніка, модний інтер’єр, а головне - кафе стане місцем спілкування учнів, батьків, вчителів та гостей закладу. Окрім іншого, в їдальні хочуть підключити WI FI та облаштувати зону підзарядки ґаджетів. Вартість проекту: 2 мільйони 129 тисяч 767 гривень.

Майданчик для вигулу собак по вул. Стрийській, 75

Проект №164 від Ольги Кирилович передбачає другу чергу робіт на майданчику для вигулу собак, який почали облаштовувати на Стрийській, 75. Оскільки мікрорайон активно розбудовується, збільшується і потреба в місцях для прогулянок з чотирилапими. Проект передбачає облаштування секції для дрібних собак та освітлення для використання майданчика у вечірній час, покращення благоустрою відповідно до побажань користувачів об’єкта. Вартість проекту: 256 тисяч 526 гривень.

Медіацентр на базі школи №98

Громадський бюджет Львова 2018: ТОП-7 проектів у Сихівському районі, фото-6

У школі №98 планують облаштувати дві медіалабораторії, де діти зможуть створювати моделі на уроки фізики, хімії, математики за допомогою відповідних інструментів та 3D-принтера; знімати та монтувати відео, випробовувати себе в ролі режисера чи актора, журналіста або мультиплікатора. Авторка проекту №24 Людмила Земба переконана, що таким чином дітям буде цікавіше вчитися. Вартість проекту: 499 тисяч 988 гривень.

Фонтан на Сихові

Андрій Козицький у проекті №74 пропонує облаштувати між будівлями на вул. Довженка,4 і 6 та пр. Червоної Калини, 63а фонтан. Станом на нині, вказана територія необлаштована, і за словами автора проекту, тут є аварійні будівельні елементи. Вартість проекту: 3 мільйони гривень.

Запуск міської мобільної служби домашніх візитів для сімей, які виховують дітей з групи ризику

Громадський бюджет Львова 2018: ТОП-7 проектів у Сихівському районі, фото-9

Проект №109 від Зореслави Люльчак  передбачає запуск служби допомоги сім’ям, де передчасно народились діти, або з генетичними захворюваннями чи затримкою розвитку. Авторка проекту переконана, що вчасне фахове втручання спеціалістів, отримане вдома, зменшить стрес для сімей та допоможе дітям з неповносправністю чи ризиком її розвитку повноцінно рости та інтегруватись в громаду. Вартість проекту:1 мільйон 401 тисяча 600 гривень.

Львівська відкрита лабораторія

На пр. Червоної Калини, 58 може з’явитись Lviv Open Lab - відкритий для усіх охочих простір (мейкерспейс), де є лекторій, бібліотека, фізико-хімічна, біотехнологічна та ІоТ лабораторії, медіа-студія, майстерня по роботі з деревом. Проект №33 від Олени Павлюк передбачає, серед іншого, придбання для відкритої лабораторії 3D-принтера, швейної машинки, оверлока, комп’ютерів та іншого обладнання. Вартість проекту: 2 мільйони 894 тисячі 951 гривня.

Читайте також: Громадський бюджет Львова: як проголосувати

Повне або часткове копіювання матеріалу забороняється та вважається порушенням авторських прав.

Більше про цікаві проекти Громадського бюджету можна прочитати ТУТ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #032 #громадський_бюджет #бюджет_участі #проекти #голосування #Сихівський_район #Сихів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,48
40,60
EUR
43,90
44,00
PLN
10,25
10,30
Оголошення
live comments feed...