• Головна
  • Суд оштрафував та позбавив прав водія таксі за ДТП із пасажирським автобусом у центрі Львова, - ФОТО
09:21, 18 жовтня 2018 р.

Суд оштрафував та позбавив прав водія таксі за ДТП із пасажирським автобусом у центрі Львова, - ФОТО

Шевченківський районний суд Львова оштрафував та позбавив прав водія таксі компанії "Убер" за ДТП із пасажирським автобусом, яка сталася в центрі Львова.

Відповідне рішення опубліковане в Єдиному державному реєстрі судових рішень, інформує кореспондент сайту 032.ua.

Нагадаємо, що мова йде про ДТП, яка сталася в травні цього року на вулиці Липинського, 44. Тоді 42-річний водій автомобіля "Volkswagen golf" в'їхав у автобус, який курсує за маршрутом №114. Внаслідок аварії постраждала 36-річна пасажирка автомобіля "Volkswagen".

Під час судового засідання водій зазначив, що того дня не вживав алкогольних напоїв та почувався добре, однак перед світлофором його засліпило сонце. Внаслідок цього він на невеликий проміжок часу закрив очі та почув крик потерпілої. Водій одразу застосував екстренне гальмування, але не зміг уникнути зіткнення з автобусом. Внаслідок автопригоди жінка отримала травму правої руки у вигляді рваної рани на кисті з ушкодженням мязів, та закритий багато відламковий внутрішньо-суглобовий перелом правої променевої кістки. 

В рішенні суду зазначається, що чоловік є пенсіонером та має на утриманні неповнолітню дитину, інваліда 2-ої групи. Крім того, він відшкодував шкоду потерпілій, тож просив суддю не позбавляти його права керувати транспортним засобом.

Натомість, сама постраждала під час судового засідання зазначила, що отримала лише часткову матеріальну допомогу від чоловіка,  а після ДТП він поводив себе неналежно: уникав із нею спілкування та поводив себе у грубій формі. 

Читайте також на нашому сайті: Сихівський суд виправдав львівського священика УАПЦ за водіння автомобіля у нетверезому стані.

Зважаючи на це, суддя Зима Ірина Євстафіївна, яка займалася розглядом справи, визнала винним чоловіка за статтею 286 (ч1) ККУ,  оштрафувала його 3 400 грн та позбавила права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. 

Крім того, обвинувачений має сплатити на користь держави 5 720 гривень за проведення авто-технічної та транспортно-трасологічної експертизи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини #ДТП #суд #032ua
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,10
39,15
EUR
42,65
42,80
PLN
9,90
9,95
Оголошення
live comments feed...