• Головна
  • МОЗ заборонило невакцинованим дітям відвідувати школи та дитсадки
16:38, 13 вересня 2018 р.

МОЗ заборонило невакцинованим дітям відвідувати школи та дитсадки

Міністерство охорони здоров’я та Міністерство освіти і науки спільним указом заборонили відвідувати школи та дитсадки нещепленим дітям.

У середу, 12 вересня, МОЗ разом з Міносвіти та науки скерували головам всіх обласних державних адміністрацій офіційного листа, в якому просять вжити заходів щодо проведення вакцинації дітей, згідно з вимогами ВООЗ, або недопускати невакцинованих дітей у заклади освіти.

Про це йдеться на офіційному сайті Міністерства.

Читайте також: Як правильно бігати: 4 поради від МОЗ

Таке рішення пов’язують із «нестійкою епідемічною ситуацією» та загрозливим характером захворюваності на кір, краснуху, кашлюк та дифтерію.

У МОЗ нагадують,що згідно з законом, відвідувати державні заклади освіти можуть лише ті діти, які отримали щеплення за календарем профілактичних щеплень, окрім випадів, коли у дитини є медичні протипоказання до вакцинації (ст. 15 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб”).

Якщо в дитини є протипоказання, їй надається відповідна довідка на підставі даних обов’язкового медичного профілактичного огляду дитини за участю лікаря педіатра та інших лікарів-спеціалістів. Рішення про допуск таких дітей до закладів освіти приймає комісія лікарів відповідного лікувально-профілактичного закладу.

З початком навчального року ризик захворіти на ці інфекції збільшується, тому дуже важливо, щоб діти були вчасно щеплені.

Якщо дитина пропустила вакцинацію за календарем, у МОЗ рекомендують звернутися до педіатра або сімейного лікаря, щоби надолужити пропущені щеплення.

Читайте також: ТЕСТ: наскільки ти (не)залежний від телебачення

Нагадаємо, раніше 032.ua писав про довідки, які необхідно мати дитині перед зарахуванням до школи чи дитячого садка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#МОЗ #щеплення
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
41,50
41,60
EUR
45,10
45,20
PLN
10,50
10,53
Оголошення
live comments feed...