• Головна
  • Курпіль і Котеляк готові позбутися депутатських мандатів
17:12, 12 листопада 2012 р.

Курпіль і Котеляк готові позбутися депутатських мандатів

11 листопада у прямому ефірі політичного спецпроекту «Люстрація» переможці виборчих перегонів у двох мажоритарних округах Львівщини заявили про готовність позбутися статусу депутатів Верховної Ради.

У неділю, 11 листопада, «Люстрація» з ведучим Антіном Борковським аналізувала особливості виборчих кампаній і перспективи діяльності у парламенті чотирьох переможців виборів в одномандатних округах Львівщини: Лідії Котеляк (перемогла у 123 в/о), Василя Пазиняка (мандат здобув в округу №122), Степана Курпіля (виграв вибори у 124-му округу) та Ірини Сех (переможниця у 119 в/о).

У студію для безпосереднього спілкування у прямому ефірі не побоялися прийти новообрані депутати ВР Котеляк та Курпіль.

Експерт програми – політолог Тарас Возняк у контексті заяви одного з лідерів Об’єднаної опозиції Анатолія Гриценка про доцільність для опозиційних політичних сил «обнулити» списки і таким чином унеможливити роботу парламенту, вибори якого пройшли з порушеннями, чітко запитав в учасників програми: «Чи готові ви здати свої депутатські мандати?».

Багаторічний депутат ВР Степан Курпіль, відповідаючи на це чітке питання, спершу пояснив, що за діючим законодавством такі дії з боку опозиціонерів, які перемогли на мажоритарних округах, можуть не принести бажаного результату. Однак пан Возняк не вгавав і ще більше конкретизував своє питання: «Ісус Христос сказав: кажіть так – так, ні – ні… Якщо складеться так, що треба буде... То, так, чи ні?».

«Без сумніву, так. Якщо буде прийняте відповідне політичне рішення», – заявив С. Курпіль. Лідія Котеляк з цього приводу висловилася так: «Звичайно, що так. Бо ми члени великої команди».

Нагадаємо, що впродовж листопада спеціальний політичний проект телеканалу ZIK – програма «Люстрація» аналізує результати парламентських виборів на Львівщині (як за партійними списками, так і в одномандатних округах).

Наступної неділі, 18 листопада, у прямому ефірі програми з 22:00 йтиметься про «формули успіху» на виборчих перегонах Андрія Тягнибока (висуванець ВО «Свобода» у 125 в/о), Олега Канівця (кандидат від ВО «Батьківщина» в округу № 126), Романа Ілика (представник партії «Батьківщина» у 121 округу) та самовисуванця Ярослава Дубневича (мандат здобув у в/о №120).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,88
39,95
EUR
42,88
42,93
PLN
9,87
9,90
Оголошення
live comments feed...