• Головна
  • Де і коли можна купатися на території Львова
10:41, 4 липня 2018 р.

Де і коли можна купатися на території Львова

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради закликає усіх суворо дотримуватись правил поведінки на воді під час літнього відпочинку.

Про це сьогодні повідомили у прес-службі Львівської міськраді і підготували корисну інформацію про те, де можна купатися на території Львова та коли. А також розповіли, що категорично забороняється під час відпочинку біля водойми. 

Коли купатися?

Найбільш сприятливою для купання є безвітряна сонячна погода з температурою повітря 22 °C та води 18 °C. Найкращий час — ранок або вечір, коли сонце гріє, але немає небезпеки перегрівання. Після тривалого перебування на сонці не пірнайте у воду з розбігу, а заходьте поступово, можна спочатку декілька разів зануритися у воду. Різка зміна температури дуже небезпечна для людського організму, особливо для людей з хворим серцем. Плавати у воді потрібно не більше 20 хв.

Де купатися?

Купатися треба на пляжах, водних станціях, адже місця колективного відпочинку завжди мають необхідні засоби для надання допомоги потерпілим, та й коли поруч є багато людей, то у разі небезпеки можна розраховувати на допомогу. Якщо у воді ви відчуваєте, що втрачаєте сили, або тіло зводять судоми, чи ви побачили потопельника, а самі не вмієте плавати, не соромтеся, кличте на допомогу.

В останні роки значно збільшується небезпека відпочинку людей на воді в місцях, де використовують привізні плаваючі технічні засоби у вигляді різних «водних велосипедів», «водних скутерів», моторних човнів та ін., які самочинно спускаються на воду з автомобільних причепів.

Цього літа до відкриття купального сезону готуються два озера в смт. Брюховичі. Інші ж водойми на території Львова є непридатними для купання.

Що стосується відпочинку на озерах Львівщини, то інформацію про те, де можна купатися на Львівщині з 1 червня читайте ТУТ

Де і як пірнати?

Пірнати можна лише там, де є для цього достатня глибина, прозора вода, рівне дно. Перший стрибок краще робити ногами вниз — «солдатиком». Не пірнайте в мілких, темних та невідомих місцях, особливо з розбігу вниз головою — бо ви можете ударитися об дно.

Нагадаємо, що торік на водоймах міста Львова загинуло шестеро людей. 

Що категорично забороняється під час відпочинку біля водойми:

— заходити у воду в нетверезому стані;

— запливати за територію пляжу, яка огороджена буйками;

— підпливати до суден і моторних човнів, що рухаються;

— стрибати у воду з плавзасобів, споруд та предметів, які для цього не призначені;

— використовувати для плавання надувні матраци, подушки, автомобільні камери, дошки, несправні човни;

— допускати у воді грубі ігри із захопленням рук та ніг учасників;

— подавати фальшиві сигнали біди;

— засмічувати воду та береги водойми;

— тим, хто не вміє плавати, заходити у воду глибше, ніж до пояса.

Читайте також на нашому сайті: Тест-драйв озер поблизу Львова: їдемо на озеро Задорожнє.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,85
39,90
EUR
42,88
42,93
PLN
9,88
9,91
Оголошення
live comments feed...