• Головна
  • Студенти зі Львова поїдуть до Німеччини завдяки перемозі у освітньому проекті
Новини компаній
15:00, 25 травня 2018 р.

Студенти зі Львова поїдуть до Німеччини завдяки перемозі у освітньому проекті

Новини компаній

23 травня благодійний Фонд Бориса Колеснікова підбив підсумки всеукраїнського освітнього проекту «Залізничник 2018», який він ініціював для талановитої української молоді.

На урочистій прес-конференції в Києві були оголошені імена переможців конкурсу, які вже у вересні відвідають провідний транспортний форум InnoTrans 2018 у Берліні. Серед них є 8 студентів зі Львова - по 4 з Львівської філії та Львівського коледжу Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна.

Студенти зі Львова поїдуть до Німеччини завдяки перемозі у освітньому проекті, фото-1

У цілому в проекті взяли участь 950 студентів з 23 залізничних і транспортних вишів країни. «Залізничник 2018» тривав три місяці і складався з двох етапів: конкурсанти проходили комплексне тестування з технічних дисциплін, теорії та історії залізничної сфери, а в фіналі конкурсу захищали власні проекти перед експертами галузі.

Студенти зі Львова поїдуть до Німеччини завдяки перемозі у освітньому проекті, фото-2

Президент благодійного Фонду Борис Колесніков вручив молодим залізничникам сертифікати на відвідування виставки в Німеччині. У своєму вітальному слові він зазначив, що фіналісти виявилися дуже сильними, підготували перспективні та оригінальні напрацювання, в зв'язку з чим організатори конкурсу прийняли рішення збільшити кількість заявлених призових місць в конкурсі з тридцяти до сімдесяти.

«Проект «Залізничник» проводиться Фондом утретє. Рівень підготовки конкурсантів і якість їх робіт постійно зростають. Ми вирішили нагородити поїздкою на InnoTrans всіх нинішніх фіналістів, кожен з них гідний перемоги. На виставці молоді фахівці побачать всі досягнення галузі, які є в світі на сьогоднішній день - найсучасніші швидкісні потяги, пасажирські і вантажні вагони від гігантів Alstom, Pendolino, Bombardier Transportation GmbH, Siemens AG, PESA Bydgoszcz, Škoda Transportation, Hyundai Motor Company та багато іншого. Отриманий в поїздці досвід студенти обов'язково застосують в рідній Україні», - розповів Борис Колесніков.

Студенти зі Львова поїдуть до Німеччини завдяки перемозі у освітньому проекті, фото-3

До складу журі конкурсу «Залізничник» увійшли: заслужений працівник транспорту, директор «Інституту транспортних стратегій» Олексій Кривопішин; заступник директора департаменту пасажирських перевезень у дальньому сполученні «Укрзалізниці» Олександр Красноштан; заступник міністра інфраструктури 2014-2015 рр., радник голови Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Кава. Експерти транспортної галузі відзначили високий рівень підготовки українських студентів, а також новаторський підхід до стратегій і бізнес-ідей, які вони презентували в фіналі.

«Я готувала проект щодо створення регіонального центру управління рухом поїздів на базі регіональної філії «Львівська залізниця». Приємно, що мою роботу відзначили. Хочу подякувати організаторам за дуже важливу і актуальну ініціативу для талановитої української молоді», - зазначила переможниця проекту «Залізничник 2018» Лідія Савка з Львівської філії Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна.

Студенти зі Львова поїдуть до Німеччини завдяки перемозі у освітньому проекті, фото-4

Переможці конкурсу відвідають виставку InnoTrans 2018 з 19 по 21 вересня. Там вони побувають біля експозицій відомих світових виробників, пройдуть майстер-класи у фахівців, прослухають лекції та семінари з розвитку галузі.

Нагадаємо, Фонд Бориса Колеснікова у нинішньому навчальному році реалізує сім освітніх проектів для студентів - «Агро», «Харчові технології», «Авіатор», «Архітектор», «Морська справа», «Залізничник» та «Програміст» з поїздками переможців на профільні форуми по всьому світу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...