• Головна
  • Розширення готелю "Kavalier" у Львові на місці вілли Завидовичів: що відомо станом на сьогодні
10:55, 28 лютого 2018 р.

Розширення готелю "Kavalier" у Львові на місці вілли Завидовичів: що відомо станом на сьогодні

Із 13 січня 2018 року по 05 лютого 2018 року тривало громадське слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення детального плану території, обмеженої вул. Старознесенською, регіональним ландшафтним парком «Знесіння» у м. Львові.

Забудовники мали намір розширити бутік-готель "Kavalier" за рахунок сусідніх будинків по вул. Старознесенській, 58 — 66, зокрема, історичної вілли Завидовичів, - інформує кореспондент сайту 032.ua.

Зазначимо, що ця вілла має архітектурно-історичну цінність, а саме: вважається першим будинком у Львові, побудованим із цегли. З огляду на це, громадські активісти Львова зареєстрували петицію за збереження вілли.

Читайте також: Що змінилось для львів'ян за майже два місяці обов’язкового сортування сміття.

Як йдеться у пояснювальній записці до проекту, ініціатива щодо використання приватизованих ділянок для розширення готельно-рекреаційного комплексу та будівництва житла надійшла від ТзОВ "Ореста".

У коментарі для 032.ua начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко-Швець розповіла, що 21 лютого відбулась містобудівна рада, де не погодили відповідний проект детального планування з добудовою готелю.

“Містобудівну раду цей проект детального планування не пройшов, тому він має бути перероблений, змінений відповідно до зауважень, які були висловлені, та ще раз винесений на раду”, - пояснила Лілія Онищенко-Швець.

Нагадаємо, що бутік-готель "Kavalier" був споруджений 2009 року на місці двоповерхового адміністративного будинку та виробничих приміщень колишнього художнього комбінату на вул. Старознесенській, 70.

Раніше сайт 032.ua писав про пікет на вулиці Богдана Хмельницького, 76, який влаштували львів’яни проти будівництва багатоповерхового будинку. Перед цим у Львові небайдужі мешканці відстоювали віллу Ярославенка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #архітектура #вілла #Завидовичі #ДПТ #забудова #Старознесенська #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,74
39,86
EUR
42,76
42,90
PLN
9,85
9,93
Оголошення
live comments feed...