• Головна
  • Львівські архітектори запропонували спорудити підземний паркінг на місці Монументу Слави
13:07, 21 лютого 2018 р.
1

Львівські архітектори запропонували спорудити підземний паркінг на місці Монументу Слави

Нещодавно представники ЛОО НСАУ розглянули пропозиції щодо будівництва підземного паркінгу перед головним корпусом Львівського національного університету ім. І. Франка та дійшли до висновку, що реалізація проекту є неможливою.

Відповідного листа з висновками опублікували на Західноукраїнському архітектурному порталі, - повідомляє кореспондент сайту 032.ua.

Як йдеться у тексті листа, жоден із запропонованих варіантів у проекті ДП "Містопроект" не вирішує всіх проблем території проектування, а пропозиція проведення лінії тролейбусного зв’язку попри монумент Івана Франка є дуже дискусійною з точки зору візуального сприйняття.

Окрім цього, фахівці назвали необґрунтованою пропозицію влаштування саме дворівневого паркінгу, замість одного або трьох-п’яти рівнів.

Читайте також: “Гаррі Поттер”, “Холодний Яр” та “Імперія повинна померти”: що читають львівські депутати.

“Загалом ідея спорудження об’єкту такої транспортної інфраструктури безпосередньо близько до головного корпусу ЛНУ ім. І. Франка (колишній «Галицький сейм») та за рахунок частини парку ім. І. Франка (один з найстаріших публічних парків Європи) – є досить проблемним з питань складності процедур погодження та імовірних протестів громадськості (з огляду на те, що рішення щодо зміни призначення земель природно-пам’яткового характеру можливе лише через погодження з ВР України, а можливе нанесення шкоди пам’яткам національного значення є важким кримінальним злочином)”, - зазначили у Спілці архітекторів.

З огляду на це, експерти підібрали декілька інших варіантів облаштування підземних паркінгів у Львові:

  • облаштування «пілотного проекту великої підземної автостоянки» у місці меморіалу воїнам радянської армії на вул. Стрийській із його демонтажем та впорядкуванням вхідного порталу до Парку Культури ім. Б. Хмельницького (після проведення коректної ексгумації досі наявних там захоронень);
  • реконструювати існуючий підземний паркінг перед готелем «Дністер», розглянувши також можливість в контексті цього проекту – продовження транспортної розв’язки підземним тунелем (проколом) крізь вул. Листопадового Чину на вул. Замкнену;
  • передбачити та реалізувати спорудження громадського наземного багаторівневого паркінгу на території військової частини по вул. Городоцькій;
  • опрацювати з метою набуття «позитивного досвіду» реалізації муніципальних багаторівневих підземних паркінгів у т.з. нових районах Львова, де вже теж сформувались актуальні проблеми нестачі наземних паркомісць (на Сихові поруч з ринками «Шувар» та «Санта-барбара», в районі вул. Наукова-В.Великого поруч з «Новим ЦУМ-ом», вул. І.Мазепи-П.Орлика поруч з ринком «Тополя» тощо).

Нагадаємо, минулого тижня в мерії відбулися громадські обговорення щодо можливого будівництва підземного паркінгу навпроти будівлі університету. Кореспондент сайту 032.ua побував на слуханнях та спробував розібратися, як зміниться територія на площі, де хочуть збудувати об’єкт та чи подобається така ідея міської влади освітянам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #інфраструктура #архітектура #паркінг #Університет #ЛООНСАУ #032
Високі оцінки користувачів за Стиль викладу
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Показувати новий коментар:
внизу вгорі
21 лютого 2018 р., 15:56
Вони що взагалі здуріли голови повикручувати тим архітекторам нехай підземний паркінг ро****ть на могилах своїх родичів або на місцях їхніх будівель нехай там зносять памятники і будуються там на здоровя у Німеччині наші памятники стоять по нині,доглянуті,не заграфічені,а тут хочуть паркінг зробити Ганьба подивитись у пику того не вихованої худоби,і плюнути його батькам в обличчя,що такого гівнюка виховали.
Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
39,67
39,74
EUR
42,68
42,75
PLN
9,84
9,87
Оголошення
live comments feed...