• Головна
  • Львівська єпархія УПЦ прокоментувала конфлікт навколо храму на Сихові
10:01, 30 січня 2018 р.

Львівська єпархія УПЦ прокоментувала конфлікт навколо храму на Сихові

Представники духовенства наголосили, що конфлікт у Львові, який відбувся біля храму, розташованого на пр. Червоної Калини, 89, викликаний штучно.

Про це повідомляє кореспондент сайту 032.ua з посиланням на інформаційно-просвітницький відділ Української православної церкви.

У Львівській єпархії УПЦ зазначили, що учасниками акції були «радикально налаштовані сили, організовані представниками політичної партії «Свобода», які вимагали демонтажу незаконно збудованого храму та скандували лозунги, чим «заважали проведенню Богослужіння не лише у храмі, проти якого боролися, але й в сусідньому храмі, який належить до УПЦ КП».

«Львівська єпархія наголошує, що згаданий храм був зведений на даній земельній ділянці, відповідно до Рішення Виконавчого комітету Львівської міської ради № 333 від 29.08.1991 р. та Ухвали Львівської міської ради № 1108 від 21.06.2001 р. Право розташування на земельній ділянці зазначеного храму були підтвердженні Ухвалою Львівського апеляційного адміністративного суду, Рішенням Господарського суду Львівської області та Вищого адміністративного суду України. Таким чином, релігійна громада УПЦ Сихівського району в м. Львові, на підставі вимог ст. 13 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», та на підставі чинного законодавства України, яке регулює вказані правовідносини, з часу своєї первинної реєстрації, як юридичної особи, з 17.09.1991 р. по даний час, є юридичною особою, що наділена дієправоздатністю, з моменту реєстрації Статуту, є правонаступником попередньої юридичної особи, під найменуванням: релігійна громада Української Православної Церкви м. Львова Сихівський житловий масив, що стосується офіційно діючої в Україні релігійної конфесії – Української Православної Церкви», - йдеться у коментарі представників православної церкви.

Представники духовенства зазначили також, що громади двох храмів на Сихові, які розташовані поруч — УПЦ Московського та УПЦ Київського патріархатів — розпочали налагодження міжконфесійного діалогу.

Нагадаємо, 28 січня біля стін храму УПЦ МП на пр. Червоної Калини, 89 відбувся пікет: активісти принесли дитячі іграшки на знак пам’яті про дитину, яку відмовилися відспівувати представники цієї конфесії в Запоріжжі, та вимагали знесення храму, який, з їхніх слів, збудований незаконно.

Читайте також:

Львів’яни розповіли, що думають про фільм “Смерть Сталіна”. Відео.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Львів #новини #Сихів #релігія #церква #УПЦ #УПЦ_МП #032
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Курси валют
Валюта
Купівля
Продаж
USD
40,00
40,15
EUR
43,00
43,08
PLN
9,88
9,91
Оголошення
live comments feed...